Review: draagsysteem voor de telescoop

Je herkent het vast: je sjouwt je toch al zware telescoop op een nog zwaarder statief rond tijdens een inspannende vogeltocht. Je armen worden moe en gaan zelfs pijn doen. Je bent blij wanneer je het statief op de grond kunt neerzetten en zelfs wanneer de wandeling voorbij is. Zelf heb ik die ervaring met mijn camera. Die draag ik ook op een statief met me mee. Ik heb er zelfs een chronische spierblessure aan overgehouden. Pijnloos is mijn rechterarm helaas nooit. En toen ontdekte ik een handig draagsysteem voor de telescoop!

review draagsysteem voor de telescoop

Het draagsysteem voor een telescoop is de ideale oplossing voor het vermoeiende sjouwwerk. In plaats van dat je het statief in je hand mee draagt, hang je het statief (met daarop de telescoop) op je rug. En op je rug voelt de installatie een stuk minder zwaar aan. Het geheel draagt een stuk comfortabeler en je stapt kwiek in het rond. Voordeel is bovendien dat je beide handen vrij houdt om eens een tak opzij te duwen, een hek te openen of je metgezel te helpen over een sloot te stappen.

Hoe ziet het draagsysteem voor de telescoop eruit?

Het draagsysteem voor de telescoop is niets anders dan een rugzak die aan de buitenkant voorzien is van klittenband. De poten van je statief zet je vast met het klittenband. Je hijst de rugzak op je rug en je gaat moedig voorwaarts.

De rugzak is voorzien van stevige schouderbanden en een extra heupband. Dat zorgt voor een nog comfortabeler gevoel, omdat het gewicht beter wordt verdeeld. De rugzak is voorzien van twee ruimte compartimenten waarin je andere zaken kunt stoppen. Denk aan een fotocamera, etenswaren of andere dingen die je pleegt mee te nemen tijdens de vogeltochten.

Eerlijk is eerlijk: ik zag tijdens mijn vogeltochten mensen wandelen met een telescoop op hun rug. Die brachten me op het idee om eens op internet rond te struinen en op zoek te gaan naar dit veelbelovende draagsysteem. Nou, het is niet alleen veelbelovend, het is dé oplossing voor wie zijn statief met telescoop of camera niet in de hand wil meesjouwen. Een geweldige uitvinding dus die het leven een stuk aangenamer maakt. Hij wordt je aangeboden door het gewaardeerde merk Bynolyt.

Mijn tips voor natuurbeleving en vogels kijken

Met deze tips beleef je de natuur nog intenser en komen de vogels letterlijk dichterbij:

(voor elk budget de drie beste opties)

(héél véél keuze, en zelfs met geheel contactloos verblijf en dus veilig!)

(voor elk budget een paar opties)

(per provincie gesorteerd)

(aantrekkelijke planten voor vogels, vlinders en andere insecten)

(lees hier mijn tips om spechten, mezen en roofvogels naar je tuin te lokken)

(mijn persoonlijke top tien)