Review: Bynolyt Voyager wp 26 8×26 verrekijker

De Bynolyt Voyager wp 26 8×26 verrekijker is een verrekijker die speciaal voor wandelaars en fietsers is ontwikkeld. Hij ik compact en licht, je voelt hem haast niet om je nek hangen. Toch is geen flauwe verrekijker. Hij is wel gemaakt van stevige materialen waardoor hij solide aanvoelt. Door het compact formaat neem je hem natuurlijk heel makkelijk mee. Wat zijn de sterke en zwakke punten van de Bynolyt Voyager wp 26 8×26 verrekijker? Je ontdekt het in deze review.

Review: Bynolyt Voyager wp 26 8×26 verrekijker

De Bynolyt Voyager wp 26 8×26 verrekijker wordt geleverd met draagtas, lensdoppen voor beide kanten van de kijker en een schoonmaakdoekje. Dat is dus prima. Mijn tip, of eigenlijk een tip van een verkoper van verrekijkers en camera’s, is om ook nog een verfkwast met zwarte haren te kopen. Daarmee borstel je de verrekijker eerst af. Je verwijdert dus eventuele zandkorrels en andere harde stukjes materiaal waarmee je met het poetsdoekje krassen kunt trekken. Na het afborstelen poets je de verrekijker goed schoon. Er zit natuurlijk ook een draagkoord bij, maar dat moet je zelf bevestigen. Met mijn onhandige dikke vingers is dat nog niet eens zo heel eenvoudig, maar goed, even prutsen en dan komt ook dat wel goed.

De beeldkwaliteit

Op heldere dagen biedt de Bynolyt Voyager wp 26 8×26 verrekijker een mooi helder beeld. Daar zeg ik echter wel wat bij! Op heldere dagen. Compacte verrekijkers zijn namelijk niet gemaakt voor gebruik op donkere dagen of in de schemering. Dan valt er te weinig licht door de voorste lenzen en is het beeld donker. De kleurendetails laten zich dan matig onderscheiden. En de Bynolyt Voyager wp 26 8×26 verrekijker onttrekt zich niet aan dat lot. Of dat erg is, hangt helemaal af voor wel doel je deze verrekijker aanschaft. Ga je alleen op mooie dagen erop uit, dan is het een prima optie. Ben je een intensieve gebruiker van een verrekijker, dan kun je mijns inziens beter een grotere verrekijker aanschaffen.

review Bynolyt Voyager wp 26 8x26 verrekijker

Het scherpstellen gaat gemakkelijk. Bynolyt is een gerenommeerd merk dat verrekijkers aanbiedt in de ‘instapklassen’. De kwaliteit van de verrekijkers is prima voor de ‘gewone’ natuurliefhebber. Dat deze kijker acht keer vergroot betekent dat het beeld heel rustig is. Maar eerlijk is eerlijk: ik hecht tot aan mijn verrekijker die tien keer vergroot. Dat is toch meer dan 20% sterker dan een verrekijker die acht keer vergroot. Het scherpstellen gaat overigens soepel. En doordat de verrekijker met stikstof is gevuld, is hij waterdicht. En ook de oogschelpen draai je soepel uit. De oogschelpen voelen ook stevig genoeg aan.

Voor wie is de Bynolyt Voyager wp 26 8×26 verrekijker een goede verrekijker? In de allereerste plaats voor wandelaars en fietsers die behoefte hebben aan een compacte verrekijker. Daarnaast voor de reiziger die ook geen al te veel extra gewicht mee wil zeulen. In de tweede plaats voor de ‘gewone’ natuurliefhebber die op zoek is naar een betaalbare maar betrouwbare en kwalitatief goede verrekijker. Dan zit je met de Bynolyt Voyager wp 26 8×26 verrekijker wel goed.

N.a.v. de Bynolyt Voyager wp 26 8×26 verrekijker