Review: Bynolyt Traveller WP-34, een verrekijker voor wandelende vogelaars
review Bynolyt Traveller WP-34Laatst kwam ik een verrekijker voor wandelende vogelaars tegen: de Bynolyt Traveller WP-34. Deze compacte en lichte verrekijker is ook nog eens waterdicht. Ideaal voor wie veel buiten is en niet al te veel gewicht aan zijn nek wil hebben hangen. Toegegeven: er zijn verrekijkers met een nog lager gewicht, maar we moeten het wel een beetje serieus blijven nemen allemaal. Wie van de natuur wil genieten, moet door een goede verrekijker willen kijken. En dat de Bynolyt Traveller WP-34 een goede verrekijker is, daar zijn de meeste mensen het wel over eens. Dat is hij.

 

 

 

En weet je wat de Bynolyt Traveller WP-34 nog meer is? Lekker goedkoop. Voor nog geen tweehonderd euro heb je echt een ‘lekkere’ verrekijker. De 8 x vergroting is iets goedkoper dan het model met 10 keer vergroting. Dit model is dan ook een goed instapmodel voor de beginnende vogelaar. Hij wordt geleverd met een soepele en brede draagband. Dat vind ik zelf altijd wel prettig. Een smalle band gaat snijden. Een soepele stof voelt lekker aan in je nek.

De Bynolyt Traveller WP-34 is een zogenaamde dakkant-verrekijker. Dat betekent dat de lenzen achter elkaar liggen. En dat de verrekijker compact is. Aan de bovenzijde is de verrekijker opvallend open. Grote of kleine handen, maakt niet uit. Iedereen heeft goede grip op deze kijker.
Dan nu over naar het kijken zelf. De close-focus ligt op 3,5 meter. Dat is redelijk voor een verrekijker in deze prijsklasse. Dit kan wel beter. De scherpstelknoppen draaien soepel. En de lenzen zijn helder. Bynolyt is een gerenommeerd merk en daar mag je iets van verwachten. Welnu, de Bynolyt Traveller WP-34 bewijst dat je ook een goedkopere verrekijker een haarscherp beeld kan opleveren. Dat het beeld aan de randen een ietsjepietsje vertekent, mag geen naam hebben. Vrijwel iedereen kijkt recht door het midden. Laat die randen maar zitten. Ook een teken dat Bynolyt zichzelf serieus neemt is dat je maar liefst 25 jaar garantie krijgt. Die uitdaging gaan alleen de betere merken aan. Oftewel: koop geen goedkope merkloze rommel. Je doet jezelf er echt te kort mee en het is onnodig zoals je uit deze review kunt concluderen. Het gezichtsveld op 1000 meter is 124 meter en dat is ook heel redelijk.

Kortom: ben je op zoek naar een goed instapmodel om vogels te kijken of van de natuur te genieten, dan is de waterdichte Bynolyt Traveller WP-34 een heel goede optie. Ideaal ook wanneer je veel wandelt of fietst vanwege het lage gewicht.

Bynolyt Traveller WP-34 / verkrijgbaar als 8×34 en 10×34

 

 

Meer goede en betaalbare verrekijkers voor beginnende vogelaars: