Review: Bushnell Excursion HD 10×42 verrekijker

Vanavond werd ik gewezen op een volwassen bosuil hoog in een populier. Maar ik was mijn verrekijker vergeten. Een andere vogelaar bood me zijn verrekijker aan, een Bushnell Excursion HD 10×42. Toen ik het glaswerk voor mijn ogen hield, was ik aangenaam verrast. Een heel heldere verrekijker die in het stervende avondlicht deed wat hij moest doen: de bosuil daar hoog boven kleurecht op mijn netvlies toveren. Een kans om een verrekijker te testen laat ik me niet ontgaan, dus hieronder mijn review van de Bushnell Excursion HD 10×42 verrekijker.

Het eerste wat me opviel was het stoere model. De Bushnell Excursion HD 10×42 heeft brede ribbels waardoor je handen goede grip hebben. Het is een dakkantkijker, het type dat mijn voorkeur heeft. Stoer, dus een stevig uiterlijk, maar ook compact. En tegelijk ligt hij lekker in de hand. Ik heb een paar minuten naar boven staan staren en dat ging me prima af. Met zijn 666 gram heeft deze verrekijker een gemiddeld gewicht. In elk geval niet te zwaar.

De rubberen coating maakt dat de Bushnell waterdicht is. Ook de lenzen zijn voorzien van een speciale coating die condensvorming tegengaat. En waardoor de lenzen waterafstotend zijn. Dat klinkt goed voor als de weersomstandigheden iets vochtiger zijn.

review bushnell excursion 10x42 HD

De scherpstelknop loopt soepel. Het gezichtsveld op 1.000 meter is 114 meter. Dat is heel redelijk voor zo’n model. De close-focus ligt op twee meter en dat is dan weer best goed. Je kunt er dus ook heel aardig insecten mee kijken.

Dan het belangrijkste: het beeld. Dat is dus verrassend helder, zoals ik hierboven al aangaf. Zelfs in het avondlicht bleef het beeld helder. Ik was er zeer van onder de indruk. Want de Busnell Excursion is echt de duurste verrekijker niet. Op het moment van schrijven van deze review ligt de prijs net boven de € 300 en daarmee is deze verrekijker nog een prima instapmodel.

Eindconclusie: een aangename verrassing, de Bushnell Excursion 10×42 HD. Helder beeld, compact en robuust formaat, waterdicht en heel aardige andere prestaties. Ben je op zoek naar een betaalbare verrekijker die goed presteert, dan kan ik je dit model aanraden.

Vergelijk de prijzen van de Bushnell Excursion in de volgende webshops of ga direct naar de webshop van CameraNu.nl:

Vergelijk de prijzen van verschillende webshops:

Mijn tips voor natuurbeleving

Zo beleef je de natuur nog intenser!

(héél véél keuze, in nagenoeg heel Europa!)

(voor elk budget de drie beste opties)

(voor elk budget een paar opties)

(per provincie gesorteerd)

(aantrekkelijke planten voor vogels, vlinders en andere insecten)

(lees hier mijn tips om spechten, mezen en roofvogels naar je tuin te lokken)

(mijn persoonlijke top tien)