Reetjes en een buizerd in de invallende schemering

Waar ze vandaan komen is me een raadsel, maar ik zie ze toch regelmatig in de Alblasserwaard: reetjes. Ze grazen aan de rand van een weiland, vaak tegen een rij knotwilgen aan om zich nog enigszins te verbergen. Deze reetjes stonden echter midden in een weiland langs de Elzenweg bij Wijngaarden. Hier raast het verkeer langs en was een boer nota bene bezig zwanen te verjagen!

Langs de Elzenweg staan wat bosjes. Zouden de reetjes daar overdag in schuilen? Of liggen ze gewoon in het weiland uit te rusten en te wachten tot het donker wordt?

Een goeie honderd meter verderop kwam ik ook nog een buizerd tegen. Dat zijn echt ‘rotbeesten’ om te filmen. Zeker wanneer ze zo dichtbij zitten als deze. Ik denk dat het al met al niet meer dan twintig meter was. Wel in de schemering helaas. Niet het ideale licht om te filmen. Om de een of andere reden had hij mij niet in de gaten. En dat terwijl ik toch in een grommende diesel kwam aanrijden…

De mooiste reisgidsen voor natuurliefhebbers:

Wie tijdens een vakantie de natuur wil ontdekken, doet er goed aan een natuurreisgids mee te nemen. Dit zijn de mooiste gidsen van dit moment: