Recensie: Wildplukkaart, Peter Kouwenhoven en Barbara Peters

wildplukkaartPeter Kouwenhoven en Barbara Peters schreven de boeken Wildplukken: eetbare planten en Wildplukken: de alternatieve fruittuin. Je krijgt bij deze boeken de Wildplukkaart er gratis bij. Deze handige kaart is ook los verkrijgbaar.

Koop dit boek

Zodra je de Wildplukkaart uitvouwt, vallen er maar liefst acht pagina’s boordevol pluktips open. Voor- en achterkant doen mee voor het mooie, blijven over zes pagina’s met op elk vijf planten, struiken of bloemen waar je iets eetbaars van kunt plukken. Van kleine veldkers tot rode klaver en els en nog veel meer. Al dat loof en al die vruchten, ze zien er heerlijk uit. De Wildplukkaart neem je mee tijdens je ‘strooptochten’ door het landschap. Hij helpt je het eetbare groen in één oogopslag te herkennen. En: waar je ze kunt vinden, welke delen je kunt oogsten en in welke hoeveelheid.

Wat ook mooi is: hij geeft bij elke soort een suggestie voor hoe je de bladeren, vruchten of zaden kunt toepassen. Ook een stukje inspiratie dus.

Dus: heb je besloten aan het eind van de dag man- of vrouwlief te verrassen met een aardappelsalade, stap dan naar buiten met de Wildpplukkaart in de hand en ga op zoek naar het plantje Look-zonder-look. Je vindt het in de duinen, aan bosranden en op ruig begroeide terreinen. Ontneem de plant enkele blaadjes (de jonge blaadjes vóór de bloem) en verwerk deze in je salade. Vertel tijdens het serveren je verhaal en een zware werkdag is ene keer verzoend.

(Voor de recepten sla je natuurlijk een van de fraaie boeken van dezelfde auteurs open).

De Wildplukkaart: praktisch, informatief, fraai en verkrijgbaar tegen een Hollands prijsje.

Wildplukkaart / Peter Kouwenhoven en Barbara Peters / KNNV Uitgeverij / uitvouwkaart

Koop dit boek

 

voor wildplukkers