Recensie: De wereld van onze vogels, Hans-Wolfgang Helb

de wereld van onze vogelsVoor me ligt een prachtig fotoboek: De wereld van onze vogels van Hans-Wolfgang Helb. De werkelijk fenomenale foto’s zijn een lust voor het oog. De teksten bij de foto’s laten je kennis maken met de vogel op die pagina. Een kijk- en leesboek dus dat elke leestafel of boekenkast opsiert.

Koop dit boek

Ongeveer 200 bladzijden met foto’s telt het kloeke boek De wereld van onze vogels. Door de harde kaft oogt het niet alleen stevig, het is een waar geschenk. Voor je zelf of voor een ander. Het doel van auteur Hans-Wolfgang Helb is je laten verwonderen over vogels en ze dan ook béwonderen. De tekst op de achterkant belooft unieke foto’s en dat is in dit geval bepaald geen marketingretoriek. Het is simpelweg wáár! Veel foto’s zijn gewoon uniek. Kijk maar eens naar die draaihals met die opengesperde bek en tong ver vooruit. Of de bosrietzanger die je strak aankijkt met de snavel wijd open. Of de foto van het jong van een knobbelzwaan precies tussen de vleugels van pa of moe. Bepaald geen zeldzame vogels, die knobbelzwanen, maar van zo’n foto is er maar één. En dan die goudvink met zijn linkervleugel recht omhoog. Wat een kleurenpracht! En zo worden meer dan 100 vogels die in Nederland en Vlaanderen voorkomen aan je voorgesteld. Ik ben heel enthousiast over de hoogstaande foto’s.

De teksten bij de foto’s geven informatie over de geportretteerde vogel op die pagina. De auteur geeft een korte en toegankelijk geschreven typering van de vogel. Hierbij gebruikt hij bepaald geen vogelaarsjargon. Integendeel: de vogels komen ook in de teksten helemaal tot leven. Daarnaast bevat De wereld van onze vogels een aantal korte hoofdstukken over de leefomgevingen van onze vogels, zoals tuin, kust, bos en hei.

Wil je mensen uitleggen waarom je zo enthousiast bent over vogels kijken, laat ze dan een blik slaan in De wereld van onze vogels. Het moet wel gek gaan wil je hem of haar niet overtuigen van zo veel moois. De wereld van onze vogels is uitgegeven in samenwerking met Vogelbescherming Nederland en Tijdschrift Landleven. Deze samenwerking leverde een pracht van een boek op.

De wereld van onze vogels / Hans-Wolfgang Helb / Kosmos Uitgevers / Hardcover

Koop dit boek

 

banner vogelmemory