Recensie: Wandelen over ongebaande paden in de Achterhoek, Rob Wolfs

Wandelen over ongebaande paden in de AchterhoekDe Achterhoek is een van de mooiste regio’s van Nederland. Het kleinschalige en halfopen coulisselandschap, de houtwallen, heideveldjes en beekjes spreken massa’s natuurliefhebbers aan. Die komen er uitwaaien, op de fiets of te voet. Rob Wolfs raakte in de loop van de jaren verknocht aan de Achterhoek. Hij maakte er ontelbare wandeluren en publiceerde een fraaie wandelgids met niet minder dan 18 wandelingen: Wandelen over ongebaande paden in de Achterhoek. Wil je in de Achterhoek wandelen, dan kun je niet om deze wandelgids heen.

Koop dit boek

 

 

 

 

De wandelgids Wandelen over ongebaande paden in de Achterhoek van Rob Wolfs is fraai vormgegeven. Heldere landschapsfoto’s wisselen af met duidelijke kaartjes. Je komt al bladerend ook onder de indruk van de oude gebouwen die de tand des tijds hebben overleefd en waar je op je wandeltochten voorbij komt.

De achttien wandelroutes liggen grofweg in een wijde cirkel om de plaats Hengelo. Zou je alle routes volgen, dan heb je echt kennis gemaakt met de Achterhoek! Je wandelt om plaatsen als Joppe, Lochem, Borculo, Winterswijk, Bredevoort, Aalten, Gendringen, Steenderen en Ruurlo. Een paar plaatsen laat ik onvermeld, je ziet ze wel op de tweede pagina van het inkijkexemplaar.

Bijzonder vind ik dat Rob Wolfs er in geslaagd is om zo veel mogelijk onverharde paden te volgen. Hij koos ervoor om af te wijken van de geijkte wandelpaden. En garandeert je daarbij een zandpadgarantie van 75%. Dat vind ik indrukwekkend veel voor ons zo rijk geasfalteerde Nederland. Wandelen vind ik pas echt wandelen wanneer je over onverhard paden kunt schrijden. Vind jij dat ook, dan lijkt me de Achterhoek een ideale regio om eens te bezoeken en dit een ideale wandelgids.

Bij alle wandelingen in Wandelen over ongebaande paden in de Achterhoek geeft Rob Wolfs interessante informatie over bezienswaardigheden die je tegenkomt. Landgoederen bijvoorbeeld, markante gebouwen en opvallende landschapselementen. Begin- en eindpunten worden duidelijk vermeld. Bereikbaarheid per openbaar vervoer wordt uitgelegd. En wil je onderweg op een terras neerstrijken, dan heeft de auteur per wandeling een paar tips voor je. Maar zo midden in de natuur is het ook heerlijk picknicken hoor!

Wandelen over ongebaande paden in de Achterhoek van Rob Wolfs is een fraaie en ontzettend praktische gids voor wandelaars die de mooie Achterhoek willen doorkruisen.

Wandelen over ongebaande paden in de Achterhoek / Rob Wolfs / Gegarandeerd onregelmatig / Paperback

Koop dit boek

 

recensies van natuurreisgidsen