Recensie: Waarom krijgt een specht geen koppijn?, Monica Wesseling

waarom krijgt een specht geen koppijnVoor het herkennen van vogels zijn ontzettend veel gidsen en handboeken geschreven. Echter, zou je alle informatie uit de beste vogelgids in je hoofd stampen, dan nog blijven er vragen over. Vragen over andere zaken dan het uiterlijk van vogels. Jaarlijks komen er bij Vogelbescherming Nederland talloze van deze vragen over vogels binnen. Verrassende vragen waar zelfs een vogelkenner niet één-twee-drie antwoord op heeft. Monica Wesseling geeft op honderd van zulke vragen antwoord in haar boek Waarom krijgt een specht geen koppijn? Dat het een uitgave is die veel mensen aanspreekt, lees je in het colofon: inmiddels verscheen al de derde druk!

Koop dit boek

 

Waarom valt een vogel niet van zijn tak als hij slaapt? Hoe goed zien vogels kleuren? Welke vogel is het slimst? Vliegt een vogel weleens achteruit? En ja, ook de vraag die op de voorkant staat: waarom krijgt een specht geen koppijn? Deze, en al die andere intrigerende vragen schreeuwen om beantwoording. En Monica Wesseling, journalist voor onder andere dagblad Trouw, formuleert de antwoorden met vaardige pen. Elke pagina bevat één vraag en het bijbehorende antwoord. Zo bezien is Waarom krijgt een specht geen koppijn? haast een dagboekje. Elke dag een verrassende vraag met bijhorend antwoord uit de wereld der vogels. Wat wil een vogelliefhebber nog meer?

Vogels, die wonderlijke en mooie wezens waarvoor elke week ik-weet-niet-hoeveel mensen gewapend met verrekijker en vogelgids op stap gaan. En toch nog zoveel vragen… Monica Wesseling liet zich bij de beantwoording van de vragen bijstaan door Gerald Derksen, hoofd van het Vogelinformatiecentrum. Ook werkte ze samen met Vogelbescherming Nederland. Inhoudelijk zit het met de informatie wel snor en met het enthousiasme voor vogels ook, want dat spat van elke pagina af.

Waarom krijgt een specht geen koppijn? van Monica Wesseling is een ontzettend leuk boek voor mensen die nieuwsgierig zijn naar vogels. Het zoveelste interessante boek van Wesseling trouwens.

Waarom krijgt een specht geen koppijn? / Monica Wesseling / Kosmos Uitgevers / Paperback

Koop dit boek

 


Vogelgidsen Noord Amerika