Recensie: Vogelmemory, Christine Berrie

Kun je jonge kinderen op een leukere manier vogels aanleren dan met een leuk spel? Ik denk het niet. Daarom verscheen onlangs het leuke spel Vogelmemory. Een spel dat je met de hele familie kunt spelen. Denk nu niet dat dit het zoveelste memoryspelletje is. Dit spel heeft iets unieks en dat maakt het nou net zo leuk. Lees vooral verder!

Het Vogelmemory is een variant op bekende memoryspelen. Je hebt weet ik hoeveel spelkaarten en legt die omgekeerd op tafel. De afbeeldingen onder. Van elke spelkaart zijn er twee gelijk. Elke speler draait telkens twee spelkaarten om. Heb je twee dezelfde spelkaarten, dan mag je die houden en heb je een extra beurt. Wie op het eind de meeste spelkaarten verzamelt heeft, wint.

vogelmemory

Bij het Vogelmemory echter geen gelijke spelkaarten, maar telkens een paar dat bij elkaar hoort: mannetje en vrouwtje. 25 paar, dus 50 spelkaarten in totaal. Dat maakt dit memoryspel zo bijzonder. De opdracht blijft simpel: zoek de partnervogels bij elkaar. Wie de meeste paren verzamelt, wint. Zeker in het begin is het flink nadenken over welke vogels bij elkaar horen. Als je het spel een aantal keer gespeeld hebt, weet je het natuurlijk wel. Laat je kinderen daarom dit spel spelen met iemand die het nooit eerder speelde. Je zult zien hoe ze ervan genieten! De tegenstander misschien iets minder wanneer hij of zij niet tegen zijn verlies kan, maar dan heeft hij in elk geval weer iets geleerd.

Op de spelkaarten alleen maar afbeeldingen van vogels. Vogels die jonge kinderen zullen aanspreken, zoals het roodborstje, de papegaaiduiker en de pinguïn. Ook een aantal overzeese vogels zoals de Amerikaanse zeearend en felgekleurde zangvogels. Misschien wat minder bekend, maar wel erg fraai.

Vogelmemory is een ontzettend leuk familiespel dat mede door Vogelbescherming Nederland is ontwikkeld. Voor kinderen leerzame en gezellige hersengymnastiek.  En ach, we blijven allemaal een beetje kind, nietwaar?

Vogelmemory / Christine Berrie / Uitgeverij Kosmos