Recensie: Rother Wandelgids Gardameer

De uiterst compacte Rother Wandelgids Gardameer beschrijft de mooiste dal- en bergwandelingen rond het Gardameer. Wil je wandelen in Noord-Italië dan biedt deze gids maar liefst 55 dagtochten en twee meerdaagse wandelingen voor elk type wandelaar.

 

 

 

Ga je wandelen rond het Gardameer, dan moet je liefhebber zijn van bergwandelen. Het overzicht van de mooiste wandelingen in de bergen rondom het Gardameer biedt een overzicht van tien wandelingen door de bergen. Naar de top van de Monte Stivo bijvoorbeeld, op ruim 2.000 meter hoogte. Of nog iets hoger, naar de kamp van de Monte Baldo op 2.218 meter hoogte.
De Rother Wandelgids Gardameer is weer zo’n fijn wandelgidsje in de befaamde groene reeks. Voor elk type wandelaar wordt een groot aantal wandelingen aangeboden. Ben je liefhebber van makkelijke routes, dan vind je die in deze wandelgids. Maar zoek je meer uitdaging, dan kun je ook uitstekend uit de voeten met de Rother Wandelgids Gardameer.

Het Gardameer is het grootste meer van Italië. Het ligt in het noorden en biedt schilderachtige uitzichten. Vanaf de goed onderhouden en gemarkeerde bergpaadjes heb je een weids uitzicht over het befaamde meer. Het klimaat is heerlijk mediterraan. Is het op een zomerse dag in het dal een beetje te warm, dan is een wandeling door het hooggebergte een prima alternatief. Daar blijft het altijd koeler.

Het jaar door kun je in het gebied rond het Gardameer terecht. Wil je wandelen, dan zijn voor- en najaar het beste volgens de schrijver van de Rother Wandelgids Gardameer. Je geniet er van de natuur, van de cultuur en van de geschiedenis. In deze omgeving vind je nog tal van herinneringen aan de Eerste Wereldoorlog die hier diepe sporen achterliet.

De korte wandeling in de Rother Wandelgids Gardameer is slechts 1,15 uur. De langste duurt meer dan 10 uur. En daartussen vind je tal van wandelingen variërend van 2 tot 9 uur. Voor ieder wat wils dus. Bij elke wandeling vind je een paar kleurenfoto’s en een kleurenkaartje. Soms ook een schema van de hoogteverschillen. En het leuke is: dit gidsje past in elke jaszak, zo compact. En daarbij krijg je ook nog eens een overzicht van dalplaatsen en bezienswaardigheden. Plus de gps-tracks die je bij de wandelingen kunt downloaden.

De auteur van de Rother Wandelgids Gardameer wenst je plezierige trektochten door de bergen rondom het Gardameer toe. Ik sluit daar bij aan. Met dit wandelgidsje moet dat zeker gaan lukken.

Rother Wandelgids Gardameer / Heinrich Bauregger / Uitgeverij Elmar / paperback

De beste natuurreisgidsen voor vogelaars van dit moment:

Reageer op mijn recensie van de Rother Wandelgids Gardameer: