Recensie: Ontdek de wonderlijke wereld van dieren, Vicky Egan

recensie ontdek de wonderlijke wereld van dierenEen tijdje geleden besprak ik al het leuke kinderboek Ontdek de wonderlijke wereld van oceanen. Dit doeboek is een tweeluik met het andere deel Ontdek de wonderlijke wereld van dieren. Bekende en minder bekende zoogdieren marcheren voorbij waarbij je op elke pagina stickers kunt plakken, een puzzel kunt maken of iets anders leuks.

 

 

 

 

Het boek Ontdek de wonderlijke wereld van dieren is een ‘doeboek boordevol leuke feitjes, puzzels en stickers.’ Dat staat althans prominent op de voorkant. En je krijgt er ook nog eens een poster bij. Op ontdekkingsreis dus in dit leuke boek. Thuis of op school, voor allebei de sferen is dit doeboek geschikt.

Ontdek de wonderlijke wereld van dieren is geen droog boek. Elke pagina is helemaal geschikt gemaakt voor kinderen. De full colour tekeningen zijn even herkenbaar als fraai. En de zoogdieren zijn op een heel aansprekende manier ingedeeld. Zo heb je Slome dromers, Fantastische vliegers, Superzwemmer en Stoere klimmers. Snelle renners heb je ook: de cheeta kan maar liefst 96 kilometer per uur rennen. In een volgend hoofdstuk kunnen de kinderen bij een aantal skeletten aangeven van welk dier ze zijn. Dierennamen zijn verstopt geraakt in een woordzoeker. Je gaat op zoek met de wolf naar de uitgang van een doolhof. Dieren met strepen komen voorbij, van zebra tot tijger. En dan moeten ook nog een paar merkwaardige zoogdieren worden genoemd, zoals het aardvarken, de slurfspitsmuis, de vachtegel, de wombat en veel meer. Ik ga natuurlijk niet alles opnoemen, daar is de ruimte te beperkt voor. Reken maar dat ook de rest even aansprekend als interessant is.

Het doeboek Ontdek de wonderlijke wereld van dieren is ontzettend leuk voor weetgierige kinderen die de wonderlijke wereld van dieren willen verkennen. Een leuk cadeau tegen een vriendelijke prijs.

Ontdek de wonderlijke wereld van dieren / Vicky Egan / Kosmos Uitgevers / paperback

 

 

De beste vogelgidsen voor kinderen van dit moment: