Recensie: Natuurwijzer Bos, Jasper de Ruiter

Uit vier kaarten bestaat de serie Natuurwijzers die natuurcoach Jasper de Ruiter ontwikkelde. De Natuurwijzer Bos is er één van. Wat alle kaarten gemeen hebben is dat ze nauwelijks iets wegen, je ze makkelijk opvouwt en ze tegen een spatje water kunnen. Ideaal dus om mee naar buiten te nemen.

 

 

 

De Natuurwijzer Bos is wat de naam zegt: een kaart die je meeneemt naar het bos. Op de kaart staan meer dan 150 dieren en paddenstoelen. De meest voorkomende in Nederland. Vogels, insecten, zoogdieren en paddenstoelen. De opzet is even eenvoudig als doeltreffend: duidelijke tekeningen met de naam erbij en meer niet. Echt een meeneemkaart voor de ‘gewone’ natuurliefhebber die geen zin heeft om een ingewikkelder veldgids mee te sjouwen.
De Natuurwijzer Bos kun je het hele jaar door gebruiken. In het voorjaar vanwege de vogels. In het najaar voor de paddenstoelen. En het hele jaar door zoogdieren. Overigens kun je ook paddenstoelen het hele jaar door zien, als het maar lekker nat is. Droge perioden zijn niet best voor paddenstoelen.

Naast de Natuurwijzer Bos verschenen van de hand van Jasper de Ruiter ook de Natuurwijzer Kust, Natuurwijzer Sporen en Natuurwijzer Tuin. Hierboven noemde ik al wat kenmerken en ik sluit af met een laatste: de aantrekkelijke meeneemprijs.

Natuurwijzer Bos / Jasper de Ruiter / KNNV Uitgeverij/ uitvouwkaart