Recensie: Minigids Dieren en planten van Scandinavië

minigids Dieren en planten van ScandinavieMuskusos, veelvraat, rendier, koningseider en hazelhoen, zomaar een paar bijzondere dieren die je kunt tegenkomen in een van de Scandinavische landen. En ben je ook of meer gericht op planten, dan noem ik de poolpapaver, het lapland kartelblad en de zwarte vanilleorchis als soorten die je in onze contreien niet in het wild zult tegenkomen. Unieke natuur dus. En wil je die soorten snel kunnen herkennen, dan is de Minigids Dieren en planten van Scandinavië een handig hulpmiddel.

Koop dit boek

Meer dan 150 bijzondere dieren en planten van Noorwegen, Zweden en Finland worden op deze kaart getoond. Per soort een duidelijk kleurenafbeelding, de wetenschappelijke naam, de grootte en het gebied waar je hem kunt zien. Op de achterkant van de Minigids Dieren en planten van Scandinavië is een kaartje van de drie landen opgenomen met daarop een aantal met cijfers gemarkeerde locaties. Bij veel soorten staan één of meer meer cijfers die corresponderen met deze locaties. Zo zie je in één oogopslag waar je die bepaalde soort het beste kunt zien (mits je op de juiste tijd aanwezig bent en het geen al te schuwe soort is). Je kunt je voorstellen dat de Minigids Dieren en planten van Scandinavië vanwege de opzet alleen de meest karakteristieke soorten vermeldt. Voor ‘gewone’ soorten is geen plaats, maar dat lijkt me logisch, en niet bepaald een gemis.

De Minigids Dieren en planten van Scandinavië vind ik een handig hulpmiddel om dieren en planten te herkennen in Scandinavië. Maar wel puur voor het snelle werk. Eén plaatje van een dier of plant is natuurlijk wat beperkt. Wil je meer, neem dan een veldgids mee. De kaart is trouwens ook een prima aanvulling op het boek Wild… Scandinavië van Ger Meesters. Deze natuurreisgids helpt je de mooiste natuur in Scandinavië te ontdekken. Dus wil je bijvoorbeeld vogels kijken in Scandinavië, overweeg dan de aanschaf van deze fraaie reisgids.

Minigids Dieren en planten van Scandinavië / KNNV Uitgeverij / Uitvouwkaart

Wild… Scandinavië / Ger Meesters / KNNV Uitgeverij / Paperback

Koop dit boek

 

recensies van natuurreisgidsen