Recensie: Herkenningskaart [wilde] Dieren in de tuin

Herkenningskaart wilde Dieren in de tuinDan heb je een tuin en wordt die bezocht door dieren. Vogels, insecten, een enkel zoogdier of amfibie. Dan wil je ze herkennen ook. Of aan je kinderen uitleggen welke dieren het zijn. KNNV Uitgeverij heeft er een handig hulpmiddel voor ontwikkeld: de Herkenningskaart [wilde] Dieren in de tuin.

Koop dit boek

De Herkenningskaart [wilde] Dieren in de tuin laat je op fleurige wijze kennis maken met iets meer dan 150 dieren die je in je tuin kunt tegenkomen. Vogels bijvoorbeeld: roodborst, merel, huismus of putter. Maar ook een groot aantal vlinders, ongewervelden, een paar zoogdieren en amfibieën. Van elk dier bevat deze Herkenningskaart [wilde] Dieren in de tuin een afbeelding. De kaart valt handig open en is geplastificeerd. Hij gaat dus lang mee. Naast de 150 tekeningen van de dieren bevat de Herkenningskaart ook tal van tips voor diervriendelijk tuinieren. Om (nog meer)) dieren naar je tuin te lokken.

Creëer een tuin vol leven met diervriendelijke planten van Vivara

De vraag of de Herkenningskaart [wilde] Dieren in de tuin compleet is, is eenvoudig te beantwoorden: dat is hij niet. Het maakt tenslotte nogal wat uit of je een tuintje van 25 vierkante meter bezit of een landgoed op de Veluwe. Maar dat ervaar ik niet als een nadeel. De meest voorkomende dieren staan erop, je komt dus een heel eind met deze kaart. En wil je meer? Schaf dan een complete natuurgids aan, deze bijvoorbeeld.

De Herkenningskaart [wilde] Dieren in de tuin is een handig en betaalbaar hulpmiddel voor wie snel tuindieren wil herkennen. Leuk ook voor wie met kinderen de wereld van de natuur wil ontdekken.

Herkenningskaart [wilde] Dieren in de tuin / KNNV Uitgeverij / Geplastificeerde kaart

Koop dit boek

 

banner vogelmemory