Recensie: Groen en smakelijk Zuid-Nederland en Vlaanderen, Hans van Eekelen
groen en smakelijkBezig zijn met gezond voedsel, dat is wat de auteur van het boek Groen en smakelijk Zuid-Nederland en Vlaanderen drijft. Hans van Eekelen is actief voor Groenmoes en schreef eerder bestsellers als de Zaaiagenda en Van zaaien tot oogsten. Ik hoorde onlangs een radio-interview met hem en ik vond hem buitengewoon inspirerend. Leuk dat er weer een nieuw boek van hem is verschenen waarin hij je de weg wijst naar talloze locaties waar je gezond en lekker voedsel kunt verkrijgen. 

Koop dit boek

Groen en smakelijk Zuid-Nederland en Vlaanderen is een uitgebreide en gevarieerde gids die je de weg wijst naar talloze duurzame locaties en activiteiten in Zuid-Nederland en Vlaanderen. Het zijn stuk voor stuk mooie plekken die alleen vanwege de ligging de moeite van het bezoeken waard zijn. Maar in het kader van dit boek niet minder belangrijk: je kunt er heerlijke streekproducten kopen en oogsten. Hou je van gezond en authentiek voedsel, dan word je vast blij van het boek Groen en smakelijk Zuid-Nederland en Vlaanderen van Hans van Eekelen. De gids beschrijft ruim 200 plekken die je kunt bezoeken (in de provincies Zeeland, Brabant en Limburg en in het Belgische Vlaanderen). Uhm, Vlaanderen? Jazeker, van oost naar west tot in Brussel aan toe. Een zeer uitgestrekt gebied dus, dat bovendien bekend staat om zijn bourgondische inslag.  Van een stadsboerderij tot een buurtmoestuin, van foodwalk tot bloemenpluktuin. Aangezien veel van die locaties op historische plekken staan, zijn dit ook nog eens leuke dagjes uit. En reken maar dat je ook in musea, wijngaarden, markten en moestuinwinkels terecht zult komen.

Als jij bewust let op wat je wel en niet eet, en heb je een voorkeur voor oude gewassen, biodiversiteit en gezond voedsel, dan is Groen en smakelijk Zuid-Nederland en Vlaanderen echt een boek voor jou.

Groen en smakelijk Zuid-Nederland en Vlaanderen / Hans van Eekelen / KNNV Uitgeverij / Paperback

Koop dit boek

 

voor wildplukkers