Recensie: De verborgen wereld van vogels, Peter Holden

de verborgen wereld van vogelsEen veldgids schaf je aan om vogels te herkennen en te determineren. Maar wil je meer weten over de levenswijze, hun mysterieuze trektochten, hun voedsel of andere bijzonderheden, dan heb je een ander boek nodig. Een boek met veel achtergrondinformatie, liefst ook nog eens vol prachtige foto’s. Zo’n boek is De verborgen wereld van vogels van schrijver Peter Holden.

Koop dit boek

 

Holden laat de leefwereld van vogels voor je open gaan. Hij leert je alles over het gedrag van vogels die je in je tuin ziet of die je soms in zwermen over ziet vliegen. Meer dan 100 Europese soorten worden besproken. Aan welke thema’s je moet denken? Nou: territoriumdrift, baltsgedrag, zang en roep, vogels en het weer (voor vogelaars is het altijd handig om te weten hoe vogels reageren op een regenbui), verzorging van het verenkleed, voedsel zoeken. En nog veel meer trouwens, maar zo’n opsomming wordt al snel wat droog, vind je niet? Je vindt op de website van Bol.com een inkijkbestand, open dat maar eens en blader naar de inhoudsopgave…

Peter Holden schrijft niet ingewikkeld. En dat is ook nog een extra plus. Het is een heel toegankelijk geschreven boek en daarmee geschikt voor een brede lezersgroep, van jong tot oud, voor ervaren én beginnende vogelaars.

De verborgen wereld van vogels / Peter Holden / Kosmos Uitgevers / Paperback

Koop dit boek

 

recensies van natuurreisgidsen