Recensie: De sterkste fietskaart van de regio, John Eberhardt

de sterkste fietskaart van de regioVogels kijken is een buitenactiviteit die je uitstekend kunt combineren met een andere: fietsen. Natuurgebieden liggen meestal in mooie regio’s waar het heerlijk fietsen is. Wat is er voor een vogelaar nu mooier dan om van vogelgebied naar vogelgebied te fietsen? Je maakt dan echt kennis met het landschap, de vogels in het gebied én je blijft er soepel door en in conditie. Ik ben op de inkoopbeurs voor de boekhandel aangewipt bij de stand van Buijten & Schipperheijn om eens te vragen naar geschikte fietsroutes. Mijn collega-verkoper wees me op de serie De sterkste fietskaart van de regio van John Eberhardt. Zijn toelichting overtuigde me: dit is een ideale serie fietskaarten voor vogelaars (en voor al wie graag fietstochten maakt).

Koop dit boek

De sterkste fietskaart van de regio suggereert in de eerste plaats dat de kaart onverwoestbaar is. Nu is niets onverwoestbaar, maar deze fietskaart is wel heel erg stevig. Je frommelt hem tot een prop en strijkt hem daarna weer helemaal glad. De kaart is gemaakt van waterbestendig materiaal. Wordt hij nat dan geeft hij geen krimp en valt al helemaal niet uit elkaar zoals gewoon papier. En bij dit alles is De sterkste fietskaart van de regio ook nog eens vederlicht. Je neemt de kaarten mee in je binnenzak zonder hem te voelen.

De serie De sterkste fietskaart van de regio bestaat uit zestien kaarten die daarmee heel Nederland bedekken:

Kaart 1: Alle Waddeneilanden
Kaart 2: Friesland
Kaart 3: Groningen
Kaart 4: Drenthe
Kaart 5: Salland en Twente
Kaart 6: de Achterhoek
Kaart 7: de Veluwe
Kaart 8: Rivierenland
Kaart 9: Utrecht
Kaart 10: Noord-Holland
Kaart 11: het Groene hart
Kaart 12: Goeree-Overflakkee en de Zeeuwse eilanden (zonder Zeeuws-Vlaanderen)
Kaart 13: Biesbosch en West-Brabant
Kaart 14: Midden-Brabant
Kaart 15: Kempen en de Peel
Kaart 16: Limburg
Ongenummerd: Vlaanderen
Ongenummerd: Amsterdam

Voor elk deel in de serie De sterkste fietskaart van de regio geldt dat alle bewegwijzerde routes zoals de Landelijke Fietsroutes en de ronden van de ANWB erop staan. Ook alle bewegwijzerde fietsknooppunten staan op de kaarten. Verder biedt elke kaart nuttige informatie zoals bed-and-breakfastlocaties, veerdiensten, monumenten en zelfs wandelroutes en streekwandelingen.

Ik vind dit een ideale serie fietskaarten voor vogelaars. De kaarten bieden kant-en-klare fietsroutes en stellen je daarnaast in staat zelf je fietsroute te bepalen. Improviseren is heel eenvoudig met De sterkste kaart van de regio. Bepaal op welke fietsknooppunten je wil afkoersen en pedaleren maar. Mocht een vogelgebied onverhoopt niet op een fietsroute liggen, dan wijk je gewoon even af. Het zijn overigens wel pure routekaarten. Natuurgebieden worden niet als zodanig aangegeven. Je kunt ze natuurlijk wel zelf met een pen aanstrepen (waarbij de kans groot is dat de fietskaart de inkt van je kaart overleeft).

De kaarten in de serie De sterkste fietskaart van de regio bieden je jarenlang fietsplezier voor niet veel geld. Voor vogelaars en niet-vogelaars uitstekende hulpmiddelen om de regio op de fiets te verkennen.

De sterkste fietskaart van de regio / John Eberhardt / Buijten & Schipperheijn / Loose leafed

Koop dit boek

 

banner reisgidsen