Recensie: Checklist vogels van Nederland, Jack Folkers

Je waarnemingen van vogels bijhouden kan op verschillende manieren. Via internet, in een schriftje, een speciaal notitieboek of een mooi opgemaakte checklist.  KNNV Uitgeverij heeft een fraaie Checklist vogels van Nederland uitgegeven, verzorgd door Jack Folkers. Een handig ding waarop je alle vogels die sinds 1800 in ons land zijn waargenomen aantreft.

De Checklist vogels van Nederland is zoals gezegd een handige kaart waarop je achter de soortnaam slechts datum en plaats hoeft in te vullen. Daarachter staan twee kolommen met vakjes die je kunt aanvinken. Zo biedt de Checklist vogels van Nederland je de mogelijkheid om twee lijsten tegelijkertijd bij te houden: een jaarlijst en een lifelist bijvoorbeeld. Of gewoon twee daglijsten, bijvoorbeeld twee excursies waaraan je hebt meegedaan.

checklist vogels van nederland

Vind je de notitieruimte te beperkt, overweeg dan het Vroege vogels waarnemingen dagboek Vogels. Dit is een fraai vormgegeven notitieboek speciaal voor vogelaars. Compleet met extra informatie over vogels kijken.

Naar welke van de twee jouw voorkeur uitgaat om je vogelwaarnemingen bij te houden, is aan jou om te bepalen. Het zijn beide in elk geval leuke cadeautjes.

Checklist vogels van Nederland / Jack Folkers / KNNV Uitgeverij / Uitvouwkaart

Mijn tips voor natuurbeleving

Zo beleef je de natuur nog intenser!

(héél véél keuze, in nagenoeg heel Europa!)

(voor elk budget de drie beste opties)

(voor elk budget een paar opties)

(per provincie gesorteerd)

(aantrekkelijke planten voor vogels, vlinders en andere insecten)

(lees hier mijn tips om spechten, mezen en roofvogels naar je tuin te lokken)

(mijn persoonlijke top tien)