Recensie: Bucketlist reizen, Marloes de Hooge

Marloes de Hooge, hoofdredacteur van de succesvolle reisblog Travelvalley, verzamelde voor haar boek Bucketlist reizen de reizen die op je bucketlist thuishoren. Het zijn fantastische bestemmingen. Van Canada tot Bali, van Marrakech tot Pagagonië. Niet perse allemaal natuurreizen, maar de natuur is meestal niet ver weg (met uitzondering dan van de stadsbestemmingen). Ben jij een globetrotter en op zoek naar een aantal fabuleuze bestemmingen, sla dan dit boek open.

Ondertussen focus ik vooral op de natuurlijke bestemmingen in Bucketlist reizen van Marloes de Hooge. Wie voor de natuur gaat, die denkt wellicht in de eerste plaats aan een safari. Nou ja, op safari gaan is natuurlijk een van de hoogtepunten in Afrika. Ik citeer:

‘Wanneer recht voor je neus een olifant met jonge kalfjes de weg oversteekt je bij ondergaande zon giraffes boven de struiken ziet uitsteken en in de verte leeuwen hoort brullen, is je reis naar Afrika eigenlijk al geslaagd. Maar je wilt meer: de big five zien. In een open jeep cross je door de Afrikaanse savanne, alsof je in een uitzending van National Geographic zit.’ En zoek je enige spanning, maak dan een bushwandeling onder leiding van een ranger. Heerlijk door de wildernis, op zoek naar sporen van vervaarlijke dieren. En de vervaarlijke dieren zelf natuurlijk.

Een reis die ikzelf ooit nog eens wil maken is die naar IJsland. ‘Het land van vuur en ijs. Van trollen, fjorden, gletsjers en vulkanten. IJsland is één natuurparadijs.’ Ooit hoorde ik een reisverslag van een vogelaar die er de rosse franjepoot in zomerkleed zag. En natuurlijk de papegaaienduikers. De roadtrip die Marloes de Hoogte in haar Bucketlist reizen aanbeveelt, zal je ook langs deze bijzondere vogels voeren. Maar meer nog langs bijzondere landschappen.

Andere bestemmingen die worden aanbevolen in Bucketlist reizen zijn: Peru, Cuba, Rio de Janeiro, Kaapstad, Oman, Jordanië, Oostenrijk, Zuid-West Europa, Ibiza, Parijs, de Transsiberië Express, Thailand, Japan, Bali, Australië en Nieuw-Zeeland. Alle bestemmingen worden uitgebreid beschreven, compleet met tips en trucs. Wat moet je echt gezien hebben? Waar en wat moet je gegeten hebben? Hoogtepunten en beste seizoenen. Bij sommige bestemmingen staan handige lijstjes. Steden, landen en continenten. Zomer- en winterbestemmingen. Het is een gevarieerd aanbod in Bucketlist reizen.

Okay, nog één natuurbestemming dan. Canada. Een van de hoogtepunten is wildlife spotten op Vancouver Island. Orka’s, walvissen, zeeleeuwen, grizzlyberen en zeearenden. Vancouver Island schijnt de ultieme plek te zijn om deze dieren te spotten. Vanaf de kant én vanaf een boot.

Bucketlist reizen. Een prachtige reisboek voor de ware globetrotter. Ben je op zoek naar fantastische bestemmingen, dan is dit een heerlijk cadeau om jezelf te verwennen. En ben je zelf geen wereldreiziger, dan ken je vast iemand anders die droomt over een supertrip. Dan heb je met Bucketlist reizen een inspirerend cadeau voor hem of haar in handen.

Bucketlist reizen / Marloes de Hooge / Kosmos Uitgevers / hardcover

Mijn tips voor natuurbeleving

Zo beleef je de natuur nog intenser!

(héél véél keuze, in nagenoeg heel Europa!)

(voor elk budget de drie beste opties)

(voor elk budget een paar opties)

(per provincie gesorteerd)

(aantrekkelijke planten voor vogels, vlinders en andere insecten)

(lees hier mijn tips om spechten, mezen en roofvogels naar je tuin te lokken)

(mijn persoonlijke top tien)