Recensie: 1-2-3 Natuurgidsen – Vogels, Einhard Bezzel
1-2-3 Natuurgidsen – Vogels, Einhard BezzelIn de serie 1-2-3- Natuurgidsen verscheen de herdruk van de vogelgids, samengesteld door de Duitse auteur Einhard Bezzel. Deze mooie uitgevoerde vogelgids is bedoeld voor onervaren vogelaars die tijdens een wandeling of fietstocht de meest voorkomende vogels willen herkennen. Kan de meer ervaren vogelaar er ook mee uit de voeten?

Koop dit boek

 

 

 

 


Dat de 1-2-3 Natuurgids Vogels vooral is bedoeld voor onervaren vogelaars, is ook duidelijk wanneer je het aantal besproken soorten op je laat inwerken: ongeveer 200. Dat is niet compleet voor de Lage Landen. Tel daarbij op dat de gids een Duitse achtergrond heeft. Een aantal soorten zou een enorme toeloop van vogelaars veroorzaken zodra die in Nederland gesignaleerd worden. Een alpensneeuwhoen in de Flevopolder bijvoorbeeld. Of een alpenkauw op Texel. En andersom ontbreekt een aantal soorten die wel in Nederland, maar veel minder in Duitsland voorkomen.

De vorige editie van deze vogelgids was ingedeeld naar gedragingen die vogels vertonen. Duikende vogels bijvoorbeeld, of luchtjagers. Die merkwaardige insteek is gelukkig aangepast. De rubricering van de nieuwe editie sluit gelukkig aan bij wat gangbaar is. Dus gewoon per familie. Dat is veel logischer, want in sommige families lijken de soorten sterk op elkaar. En dan is het handig dat die bij elkaar staan. Zo kun je makkelijker zoeken en vergelijken. Wat mij betreft heeft de uitgever dus een goede keuze gemaakt om de opzet van de gids iets aan te passen.

Wil je de meest voorkomende vogels in je tuin of in het park herkennen, dan is de 1-2-3 Natuurgidsen – Vogels van Einhard Bezzel een goede optie. Ben je een serieuzere vogelaar, dan adviseer ik je een vogelgids uit de Top 10 Beste Vogelgidsen aan te schaffen. Kijk daarbij vooral naar de gidsen in de bovenste helft.

1-2-3 Natuurgidsen – Vogels / Einhard Bezzel / Kosmos Uitgevers / Paperback

Koop dit boek

 

top 10 de allerlaatste

Tips van visdief

Compact gids tuinvogels

Compact Gids Strand en kust