paddenstoelen in een knotwilg

Paddenstoelen in een knotwilg

Tijdens mijn wandeling door de Ridderkerkse Gorzen hoorde ik meer vogels dan dat ik er zag. De ijsvogel hoorde ik luid roepen vanuit het midden van het bos. Daar stroomt een kreek, niet gek dat je hem daar hoort. Alleen kun je er niet komen, dus ook niet gek dat je hem niet ziet.

Boven het bos zweefden twee buizerds, waarvan er eentje klaaglijk miauwde. Dat dan van dat klaaglijke is natuurlijk inlegkunde mijnerzijds, zo communiceren buizerds nu eenmaal met elkaar. Een havik vloog opeens op uit een boom. Dat vond ik nu jammer. Dat ik die niet wist te filmen. Even daarvoor had ik een grote bonte specht in het vizier. Hij wurmde zich in een spechtengat en kwam er even later mijn zijn kop een paar keer uit. Staartmees, goudhaantje, koolmees, pimpelmees, winterkoninkje, vink en koperwiek vulden de boel aan. Evenals de torenvalk die luidt zat te roepen in een hoge populier. Waarschijnlijk had hij het niet zo op het stel eksters dat hem belaagde. Een groene specht vloog uit de gorzen zo de Crezéepolder in. Wat zou ik graag eens een groene specht op de korrel nemen met mijn camera! En tot slot opvallend hoeveel roodborsten er nu rondvliegen. En o ja, tussen de staartmezen zat ook nog een tjiftjaf.

De vogels wist ik niet te filmen, op de grote bonte specht na. Maar gelukkig zijn er dan nog paddenstoelen. Die zijn iets minder beweeglijk en blijven gelukkig roerloos staan terwijl je ze nadert. In de holte van een knotwilg ontdekte ik een plukje paddenstoelen en het doorkijkje leverde een aardig beeld op zoals je hieronder kunt zien. Gemakzucht ligt deze vakantieweek op de loer en daarom heb ik de naam van de paddenstoelen niet opgezocht in mijn Grote paddenstoelengids voor onderweg. Het gaat mij om de schoonheid dit keer en die moeten we genieten zonder de naam van deze soort te kennen. Reageer trouwens gerust onder het filmpje op Youtube als je de naam wel kent.

Paddenstoelen in een knotwilg

De beste paddenstoelengidsen van dit moment: