Oeverloper in zwart-wit

De vogelkijkhut in de Inlaag Keihoogte is een van de beste hutten die ik ken. Waarom ik dat vind lees je in mijn artikel over dit prachtige vogelgebiedje. Vrijdag zat ik weer eens een paar uur in de hut. Veel gebeurde er deze keer niet. De weinige vogels in de inlaag zaten op behoorlijke afstand. Maar af en toe paradeerde een oeverloper op een paar meter afstand van de hut. Dat was een buitenkansje. Ik filmde de oeverlopers natuurlijk in kleur maar na verloop van tijd ook in zwart-wit. Dat heeft ook wel wat, vind ik. Zwart-wit geeft een opname een heel andere sfeer. En wat ook een voordeel is: het waterpeil was heel laag en dan loopt zo’n oeverloper over een wat viezig bruine slikrand. In kleur blijft het wat viezig, maar in zwart-wit valt dat niet zo op. Nu ja, ik moet toch iets verzinnen om mijn gedrag te legitimeren? Ik hoop dat je het iets vindt: