Nikon verrekijker kopen

Nikon is een gerenommeerde Japanse fabrikant van camera’s en verrekijkers. Fotografen kennen het merk vrijwel zeker, want Nikon is één van de topmerken van camera’s. Ook op het gebied van verrekijkers heeft Nikon veel te bieden. Het is één van de merken die een breed assortiment aanbiedt. Voor elke doelgroep biedt het wel één of meer modellen aan.

Beginnende vogelaars die op zoek zijn naar een instapmodel kunnen bij Nikon terecht, evenals vogelaars die op zoek zijn naar een verrekijker van grote klasse met bijbehorende prijs. Het biedt zelfs voor de liefhebbers van de sterren een paar modellen aan, maar dat is werkelijk een dure hobby, zo ontdek ik. De prijzen voor deze modellen passeren de grens van € 7.000. De enorme prijsverschillen zijn te verklaren door de verschillen in de materialen en technieken die zijn gebruikt in de uiteenlopende modellen.

Dat Nikon ook een paar telescopen aan zijn lijn heeft toegevoegd, zal je ondertussen niet verbazen. Dat past helemaal bij een aanbieder van zo’n breed assortiment.

Voor ieder wat voor zijn of haar gading dus, bij Nikon.

Vergelijken met andere aanbieders

Wil je het aanbod van Nikon vergelijken met dat van andere aanbieders, raadpleeg dan mijn artikel over verrekijkers kopen. Naast allerlei praktische tips en toplijstjes, bied ik daar ook een overzicht van alle bekende en goede merken.

Mijn tips voor natuurbeleving

Zo beleef je de natuur nog intenser!

(héél véél keuze, in nagenoeg heel Europa!)

(voor elk budget de drie beste opties)

(voor elk budget een paar opties)

(per provincie gesorteerd)

(aantrekkelijke planten voor vogels, vlinders en andere insecten)

(lees hier mijn tips om spechten, mezen en roofvogels naar je tuin te lokken)

(mijn persoonlijke top tien)