Nieuwe natuurboeken najaar 2016

De afgelopen week was de eerste boekenvakbeurs van dit najaar. Een mooie gelegenheid om eens wat brochures van uitgevers van natuurboeken te verzamelen. Dit zijn de meest opvallende natuurboeken die dit najaar verschijnen:

#1. Alle vogels van Europa, Aurélien Audevard en Frédéric Jiguet

Een aanwinst voor elke vogelaar. Ik heb de Franse editie van deze gids al mogen inzien en ik was onder de indruk. Zeer compleet en met oog voor details. Door de compacte uitvoering en uitvoering als paperback zeer geschikt in het veld. Verschijnt in september 2016.

 alle vogels van europabutton (1)

#2. Buiten gebeurt het, Arjan Postma

Boswachter Arjan Postma is bekend van televisie. Hij is vaste gast in RTL Late Night en hij publiceerde al een aantal boeken. In zijn nieuwe boek Buiten gebeurt het laat Postma wijst je op ontzettend veel moois waar je vaak zomaar aan voorbij loopt. Natuurlijk op zijn geheel eigen bevlogen én humorvolle wijze. Verschijnt in november 2016.

buiten-gebeurt-hetbutton (1)

#3. Haaienkoorts, Morten Strøksnes

De Groenlandse haai wordt bijna acht meter lang en weegt meer dan een ton. Zijn vlees is giftig voor mens en dier. Twee vrienden gaan de oceaan op om dit mythische wezen te zien te krijgen. Een intrigerend boek over de wereld onder het zoute wateroppervlak waarin mythologie, wetenschap, geschiedenis en literatuur samenkomen. Verschijnt in oktober 2016.

haaienkoortsbutton (1)

#4. Schol in de Noordzee, Roelke Posthumus en Adriaan Rijnsdorp

Een biografie over de meest Hollandse zeevis: de schol. Biologen Posthumus en Rijnsdorp beschrijven de wonderlijke levensloop van de schol – zijn geboorte, gedaanteverwisseling, leefgewoonten, voortplanting – en is tegelijkertijd een gedetailleerde geschiedenis van de Noordzee, de Nederlandse visserij en het visserijonderzoek. Verschijnt februari 2017.

schol-in-de-noordzeebutton (1)

 #5. Vogelgids voor kids, Marc Duquet

Een leuke en serieuze vogelgids voor jongeren die willen leren hoe je vogels kijkt en kunt herkennen. Alles wat je moet weten om te kunnen vogels kijken én natuurlijk beschrijvingen van de meest voorkomende vogels. Verschijnt september 2016.

vogelgids-voor-kidsbutton (1)

#6. Vogelbingo, Christine Berrie

Een ontzettend mooi en groots gezelschapsspel voor het hele gezin. Bingo spelen, wie vindt dit nu niet leuk. En ondertussen leer je maar liefst 64 vogels herkennen. Ik heb het spel op de inkoopbeurs uitgebreid mogen fotograferen. Zodra het verschenen is, plaats ik een uitgebreide recensie. Zeker weten dat dit spel zijn duizenden zal verslaan! Verschijnt oktober 2016.

vogelbingobutton (1)

#7. Het logboek van de ontdekkingsreiziger, Huw Lewis-Jones en Kari Herbert

Een spectaculair boek voor wie is geïnteresseerd in de ontdekkingsreizen van bekende reizigers als Admundsen, Cook, Darwin, Livingstone, Tasman en Tinne. Met een voorwoord van de befaamde Redmond O’Hanlon. Verschijnt oktober 2016.

het-logboek-van-de-ontdekkingsreizigerbutton (1)

#8. Waarom spreeuwen bloemen plukken en trillende muizen slimmer zijn, Monica Wesseling

Monica Wesseling is geen onbekende voor de meeste natuurliefhebbers. Van haar boeken zijn tienduizenden exemplaren verkocht. En nu verschijnt weer een nieuw boek met achttien enthousiaste en geestige antwoorden op evenzoveel vragen. Waarom plukken spreeuwen bloemen? En waarom slapen we eigenlijk zoveel? Verschijnt oktober 2016.

waarom-spreeuwen-bloemen-plukken-en-trillende-muizen-slimmer-zijnbutton (1)

#9. Multi-pitch climbing in Europe, Martin Fickweiler

In dit Engelstalige boek beschrijft de Nederlandse klimmer en fotograaf Martin Fickweiler de negentien mooiste Europese rotsklimgebieden. Stuk voor stuk avontuurlijke routes. Met ervaringsverhalen, praktische informatie en inspirerende foto’s. Dit wervelende boek is een must voor elke rotsklimmer. Verschijnt november 2016.

multi-pitch-climbing-in-europebutton (1)

#10. Vogels kijken in de Camargue en de Crau, Hans Peeters

Wil je vogels kijken in de Camargue en de Crau, twee spectaculaire vogelgebieden in Zuid-Frankrijk? Dan ontkom je niet aan de aanschaf van deze nieuwe vogelkijkgids met de belangrijkste vogelplekken in de Camargue. Verschijnt november 2016.

vogels-kijken-in-de-camargue-en-le-craubutton (1)

#11. Vogels, Thomas Poulsen

Van dit boek heb ik me lange tijd afgevraagd welke uitgever het in Nederland zou gaan uitgeven. Veltman Uitgevers dus. Voor jonge natuurliefhebbers die ook graag met Lego spelen, is dit het ideale boek. De wereldberoemde ontwerper Thomas Poulsen deelt in dit boek 15 ontwerpen voor Lego-vogels, waaronder kievit en rode ara. Verschijnt oktober 2016.

vogelsbutton (1)

#12. Vogelzang, Jan Pedersen

Niet nieuw, maar wel razend populair en daarom verschijnt van dit boek een herdruk. Een boek met een geluidsmodule. Druk op de knop en je hoort de zang, roep of roffels van de vogels. Prachtig opgemaakt en opgeluisterd met schitterende foto’s. Verschijnt september 2016.

vogelzangbutton (1)

#13. Supercoole experimenten, Sixta Gortz

Meer dan 50 coole experimenten op het gebied van biologie, scheikunde en natuurkunde. Voor thuis en in de natuur. Een tof boek voor elk kind dat iets meer wil dan naar een scherm te turen. Verschijnt september 2016.

supercoole-experimentenbutton (1)

#14. Het innerlijke leven van dieren, Peter Wohlleben

De bekende boswachter Peter Wohlleben schreef eerder een bijzonder boek over bomen. In zijn even bijzondere nieuwe boek schrijft hij over het gedrag en gevoelsleven van dieren, in het wild en op de boerderij. Ik verzeker je: een boek dat je versteld zal laten staan over de geheimen van het dierenrijk.

het-innerlijke-leven-van-dierenbutton (1)