Najaarstrek op de Maasvlakte

Een opgespoten stuk Noordzee puilt een paar kilometer de zee in ten westen van Rotterdam. In de struiken en de braakliggende percelen wemelt het van de zangvogels. Zeker nu de najaarstrek voorzichtig is begonnen. In de struiken bij het Meer van Oostvoorne zag ik de grauwe vliegenvanger, de bonte vliegenvanger, goudvink en hoorde ik de cetti’s zanger. Op het strand bij De Bonte Piet foerageerde een tapuit en vanaf een perceel bij het nieuwe strand werd zelfs een ortolaan gemeld! Voor deze zeldzame gorzensoort ben ik ooit twee keer een flink end Frankrijk in gereden aangespoord door mijn onmisbare vogelreisgids Frankrijk (eerste jaar niet, tweede jaar wel gezien). Geen trekvogel, maar wel tot de verbeelding sprekend is de ijsvogel die langs het Meer van Oostvoorne jaagt. Een irritante viervoeter joeg hem op nog voordat ik mijn camera scherp had gesteld. Hotspots om vogels te kijken in de Europoort lees je hier.

[easy_youtube_gallery id=92vq5S4J7RI cols=2 ar=16_9 thumbnail=0]

[easy_youtube_gallery id=bg2_f_9pFJc cols=2 ar=16_9 thumbnail=0]
Electronica algemeen