mooiste fietstochten door duitsland snp natuurreizen saksenland

Mooiste fietsroutes door Duitsland

Wil je op vakantie en hou je van fietsen? Ga dan op fietsvakantie door Duitsland! Duitsland is namelijk een groot land met een nog groter aanbod aan prachtige fietsroutes en kent bovendien veel variatie in haar landschap. Zo heb je wat meer heuvels in het Zuiden terwijl je in het Noorden heerlijk langs de kust kunt fietsen. Ik heb hier voor jou de beste opties voor een fietsreis door Duitsland op een rijtje gezet, dus lees vooral verder!

mooiste fietstochten door duitsland snp natuurreizen saksenland

Praag-Dresden

Van Praag naar Dresden fietsen, wie wil dat nou niet? Deze fietsvakantie omvat het tweede gedeelte van de Elberadweg en brengt je langs de mooiste plekken die het gebied rondom de Duits-Tsjechische grens maar te bieden heeft. Van Noord Bohemen naar Saksenland, deze route is werkelijk prachtig. De routes zijn vlak, maar het uitzicht zeker niet! Zo zul je al snel merken dat het landschap erg heuvelachtig is en rij je langs meerdere gebergtes. Onderweg kun je zelf kiezen hoe luxe je overnacht, en eventueel kun je ook een E-bike huren om je energie te sparen. Eenmaal in Dresden aangekomen zijn er genoeg restaurantjes die je met liefde een heerlijk warme bratwurst of schnitzel voorschotelen, dus maak je over het eten maar geen zorgen.

de mooiste fietstochten door duitsland snp natuurreizen oostzee

Oostzee

Het tegenovergestelde van de Elberadweg is een fietsvakantie langs de Oostzee van Duitsland. Je fietst bij deze vakantie op het mooiste stuk van de ‘Ostseeradweg’ en rijdt onder andere langs prachtige krijtrotsen en historische badplaatsen. Op de eilanden Rügen en Usedom zelf vind je echter veel heuvels en meren in bossen, dus het landschap is redelijk gevarieerd. Deze fietsvakantie langs de Noordoostkust van Duitsland is erg ontspannend en je kunt (letterlijk) heerlijk uitwaaien terwijl je kilometers maakt, want door de fietsrichting heb je vrijwel altijd de wind in je rug. Er zijn hier veel mooie, rustige piertjes en er is genoeg te doen. Zo is er een Ozeanium en kom je langs meerdere mooie, oude stadjes.

de mooiste fietstochten door duitsland snp natuurreizen sauerland

Sauerland

Gaat je hart sneller kloppen van snel omlaag zoeven over stevige afdalingen? Dan is deze fietsreis iets voor jou. We gaan namelijk mountainbiken in het Sauerland, en dat is wat anders dan de normale fietsvakantie. Dit is een reis voor de actieveling, en ook al ligt het Sauerland best dichtbij huis, er zijn toch meer dan genoeg hoge heuvels en downhill parcours om je een echte kick te geven. Ga snel door de bochten, beweeg als een kat tussen de bomen en verken je grenzen, allemaal vanuit dezelfde uitvalsbasis. Het mountainbike gebied heeft voor iedereen wat wils dus zowel de die-hard afdaler als de meer gematigde fietser komt hier goed aan zijn trekken. Tevens zijn de routes goed aangegeven en is de omgeving prachtig. Het hotel is trouwens van alle gemakken voorzien, en elke dag krijg je een lunchpakket mee voor op de fiets. Na een flinke dag kun je in hotel (maar ook prima in een ander restaurant of kroeg) een heerlijk biertje drinken en bijkomen van de inspannende -maar net zo ontspannende- dag. Kortom: Sauerland is een ideale bestemming voor een actieve fietsreis door Duitsland!

Natuurhuisjes vinden in Duitsland

Het mooie Duitsland is natuurlijk bij uitstek een land waar je op bijzondere locaties een natuurhuisje kunt boeken. Bekijk hier het aanbod van de gespecialiseerde aanbieder Natuurhuisje.nl.