Jong talent met een missie

missie red de dierenLian Kandelaar (10 jaar) wil graag iets doen voor bedreigde dieren en daarom schreef ze het boek Missie Red de Dieren: vijf spannende verhalen over bedreigde dieren. Het boek is niet alleen spannend maar ook leerzaam. Hoe bescher­men rangers tijgers, waarom hebben de gorilla’s het moeilijk en wat moet er gebeuren om de olifantenjacht te stoppen? Een leesboek voor kinderen vanaf 8 jaar. Lian Kandelaar is dol op dieren en natuur. Ze wil graag iets doen om bedreigde dieren te helpen. Daarom schreef ze dit boek. De opbrengst geeft ze aan het Wereld Natuur Fonds.

button (1)

 

 

 

IJsbeermoeder Limea is op pad met haar twee jongen. Het is een tocht vol gevaren, waarbij een van de jongen gewond raakt. De kinderen Vivia en Daniel zien het ongeluk gebeuren. Ze zijn op reis in het noordpoolgebied, samen met ranger Rago. Wat kunnen ze doen om het ijsbeertje te redden?

In ‘Missie Red de Dieren’ staan vijf spannende verhalen over dieren in nood: een ijsbeer, een tijger, een gorilla, een zeeschildpad en een olifant. De rangers proberen de dieren met man en macht te hulp te schieten. En dat valt niet mee! De lezer volgt de spannende reddingsacties op de voet, zowel vanuit het perspectief van de rangers als ook van de bedreigde dieren.
Het boek is niet alleen spannend, maar kinderen leren er ook veel van. Met illustraties van Lian zelf (binnenwerk) en Hanna Haring (17 jaar) illustreerde het omslag.

“De natuur maakt me stil. Het is groot en overal om ons heen. Maar juist ook de kleine dingen zijn bijzonder: een pissebed, een bij die rond een bloem zoemt en de eerste knoppen in de lente die opengaan. Wij mensen zijn hier maar even en mogen een gezonde aarde niet voor lief nemen. Dieren die bedreigd worden, natuur die verdwijnt en klimaatverandering… wij hebben allemaal een verantwoordelijkheid en kunnen die ook nemen. In grote of kleine stappen. Juist ook kinderen kunnen ons helpen anders naar de natuur en dieren te kijken.”
HKH Prinses Laurentien

“Alle bedreigde dieren hebben een bondgenoot van wereldklasse gevonden in Lian Kandelaar. Een meisje met een missie die groot durft te dromen en één droom heeft ze al waargemaakt: schrijfster worden”.
Dieuwertje Blok

Missie Red de dieren / Lian Kandelaar / KNNV Uitgeverij / hardcover

button (1)

de beste vogelgidsen voor kinderen