Mijn laatste uitbundig zingende rietzanger van dit jaar?

De vogelzang is al flink minder dan een paar weken geleden. Zaterdag wandelde ik langs Molengebied Kinderdijk en zag ik een rietzanger stilletjes op een geknakte rietstengel zitten. Hij murmelde wat, maar echt overtuigen deed hij niet. Stilletjes verdween hij in het riet en het veld brandnetels. Zou dit dan mijn laatste uitbundig zingende rietzanger zijn van dit jaar?

Ik filmde deze rietzanger langs de oever van het Krammer. Sjaak liep een eindje terug, met zijn laarzen door het water. Ik had schoenen aan, en moest me door braamstruiken, brandnetels en andere ‘vuulte’ heen worstelen. De rietzanger in de top van een struikje liet zich aardig benaderen. Om mijn knieën kroop ik naar hem toe en filmde hem aldus:

Uitbundig zingende rietzanger

De beste vogelgidsen van dit moment: