met sjaak op de brouwersdam

Mijn eerste drieteen en bontbekplevier van het seizoen

Twee weken geleden ging ik speciaal voor de drieteenstrandlopers naar de Brouwersdam, maar wat ik ook filmde: geen drieteenstrandlopers! Ze zaten er simpelweg niet, of ik zag ze over het hoofd. Vandaag ging ik met Sjaak op herkansing en we zagen er nu wel één. Meer ook niet trouwens. Het bleef bij die ene, maar die kreeg ik dan wel heel mooi voor de camera.

Op het talud zie je vaak groepjes drieteenstrandlopers rondscharrelen. Tussen de steenlopers, kanoeten en bonte strandlopers. Deze ene zat stil op een steen uit te rusten. Een eind verderop zaten twee bontbekplevieren, en toen die langzaamaan dichterbij kwamen, kon ik die ook filmen. Met hulp van Sjaak trouwens, die van de andere kant kwam aanlopen. Zo dreef hij de bontbekplevieren rustig naar mij toe.

Met Sjaak op de Brouwersdam

De beste gidsen voor aan de kust:

CameraNU.nl