mijn eerste blauwborstvan 2019

Mijn eerste blauwborst van 2019

Vorige week zag ik al twee blauwborsten in de Zouweboezem, maar onmogelijk de vogels te filmen, want ze zaten te diep in het riet. Gisteren meldde ik me opnieuw in dit prachtige natuurgebied (waar het plots begon te miezeren) toen een blauwborst neerstreek in een wilgenstruik naast het vlonderpad. Het resultaat kun je hieronder zien. Het laatste stukje heb ik sterk vertraagd. Meestal zie je de blauwborst met de blauwe kant van voren. Nu leek het me aardig om eens te focussen op de achterzijde van het beestje.

Onderweg kwam ik nog een wandelaar tegen die het spoor enigszins bijster leek, hoewel ze toch op de goede weg was. Ze liep het Grote Rivierenpad van Hoek-van-Holland naar het Duitse Kleef en dat pad doorkruist de Zouweboezem. ‘Overal prachtige natuur,’ voegde ze me dankbaar toe nadat ik haar had weten uit te leggen dat het wandelpad langs De Kikker en De Hoop in het verlengde lag van het pad wat ze al volgde. Mocht je wandelaspiraties hebben, dan heb je nu een tip van een ervaringsdeskundige. Hopelijk heeft ze het eindstation van die dag (Leerdam) weten te bereiken.

Zingende blauwborst

De beste reisgidsen voor natuurliefhebbers: