Mannetje en vrouwtje icarusblauwtje

Na al het vlindergeweld (voor zover je bij vlinders van geweld mag spreken) uit Oostenrijk, nu even aandacht voor een vlinder van Nederlandse bodem: het icarusblauwtje. Vers van de pers, vandaag gefilmd bij de Hellegatsplaten. Een van de eerste keren dat ik het icarusblauwtje in Nederland filmde. En dan meteen maar ook het mannetje en vrouwtje! Ik keek al maandenlang uit naar een icarusblauwtje in Nederland, en nu heb ik hem. Ik ben er dan ook mee in mijn nopjes. Om ze te vinden, moet je van het pad bij de parkeerplaats voor vogelkijkhut De kluut af. Een beetje door de klavervelden struinen en goed opletten. Toen ik het vrouwtje filmde dacht ik dat het een bruin blauwtje was, maar thuis zag ik aan de onderkant van de vleugels dat het een icarusblauwtje betrof. Ondanks de stevige wind bleven ze opmerkelijk lang zitten. Hierna ga ik weer snel verder met de vlinders uit het Pitztal!

de beste paddenstoelengidsen