De leukste uitjes in de natuur

Een dagje weg in de natuur met kinderen kan heel uitdagend zijn. Wanneer je maar het juiste uitje in de natuur uitkiest! Lekker de elementen trotseren. De wind in je haren voelen, de zon op je pet en je voeten in de modder of op een boomtak. Heb je een dagje vrij en zoek je een leuke bestemming, bekijk dan dit overzicht van de leukste uitjes in de natuur:

#1. Klimmen tussen de Veluwse bomen
Als een eekhoorn van boom tot boom klauteren. Hangend aan een kabel naar de overkant zoeven. Wankele plankjes, smalle balken en meters boven de grond. Bij Ermelo ligt een spectaculair klimbos waar je zestig hindernissen wachten. Een natuurklimpark met uitdagingen voor jong en oud. De veiligheid staat altijd voorop. Waan jezelf een eekhoorn of buizerd, daar meters hoog boven de grond! Lees meer.
#2. Wadlopen
De Waddenzee is het meest ongerepte natuurgebied van Nederland. De uitgestrekte zandplaten wachten op een bezoek. Doe oude schoenen aan, haal diep adem en waag de tocht: met je voeten door de modder glibber je naar de overkant. En natuurlijk ontdek je vanzelf hoe mooi de wadden zijn. Een van de leukste natuuruitjes die ik ken (maar ja, ik groeide dan ook op onder aan een zeedijk). Lees meer.

#3. GPS Highlight wandeling
De Veluwse bossen zijn een geliefde vakantiebestemming. De Posbank is een van de mooiste gebieden in deze fantastische natuurregio. Ga met de kinderen op pad met een GPS en ontdek de mooiste plekjes. Wandelschoenen aan en gaan over de paarse heide! Lees meer.

#4. Zeehondensafari
Is er in Nederland een dier dat meer tot de verbeelding spreekt dan de zeehond? Elk kind wil toch graag een zeehond in het wild zien? Het leuke is: dat kan! Eerst wandel je over de wadden en daarna vaar je naar de zeehondenbank. Behoort absoluut tot de leukste natuuruitjes in de natuur. Lees meer.

#5. Duikintro voor kinderen
Ik hoor het steeds vaker om me heen: dat mensen gaan duiken. Stikjaloers ben ik als die duikers dan ook nog eens onder water gaan filmen. Wat een spectaculaire natuur gaat er toch schuil in de diepe wateren van ons land. Wat is nu leuker dan je kinderen meenemen onder water. Dat moet natuurlijk wel veilig gebeuren. Vandaar dit natuuruitje. Een duikintro voor kinderen. Lees meer.

#6. Boomklimmen in Drenthe
Wat op de Veluwe kan, kan ook in Drenthe: klimmen in de bomen, metershoog boven de grond. Jong en oud is veilig gezekerd. Op naar de top! Lees meer.

#7. Een ezelwandeling in de Achterhoek
Uit wandelen wordt niet altijd gewaardeerd door de allerjongsten. Maar als je nu eens een ezel mee mag nemen? Die de zwarte picknickmand voor je draagt? Dan wordt het een stuk leuker nietwaar? Verken de natuur met een levensechte ezel. Lees meer.

#8. Bevers speuren in de Biesbosch
In de Biesbosch wemelt het tegenwoordig van de bevers. Deze verrassend grote dieren knagen binnen de kortste keren een dikke boom door. Wil je wel eens een bever zien met je kinderen? Ga dan met de boswachter op pad. Lees meer.

De beste verrekijkers voor kinderen: