lepelaar in de crezeepolder

Kort bezoek aan de Crezéepolder

Het is de week van de purperreigers in de Crezéepolder. Ik las dat er gisteren meer dan tweehonderd over de polder heen vlogen, op weg naar het zuiden. Elk jaar mis ik dit festijn en dat is jammer. Het moet een fraai gezicht zijn om de purperreigers naar het zuiden te zien vertrekken. Vanavond was ik wel in de Crezéepolder, maar geen purperreiger gezien. Wel drie lepelaars waarvan ik er eentje wist te filmen.

Drie lepelaars liepen te foerageren in het ondiepe water. Even de witte brug over, dan het bruggetje door het riet en voorzichtig op handen en knieën door de modder ploegen om zo laag mogelijk te blijven. Het ging net. Even vloog een lepelaar verschrikt op, om een paar meter verder alweer neer te strijken.

[ivory-search id=”30823″ title=”Default Search Form”]

Toen ik verder liep, schoot een waterral de rietkraag in. En terwijl ik de lepelaar lag te filmen, hoorde ik achter de witte brug twee ijsvogels piepen. Die grens tussen Crezéepolder en de Ridderkerkse Gorzen is één van de beste plekken om de ijsvogel te zien in de regio Alblasserdam en omstreken.

En toen begon het te schemeren en wandelde ik terug naar de auto.

Lepelaar in de Crezéepolder

De beste verrekijkers om vogels te kijken (gerangschikt per prijsklasse):