kolonie visdiefjes karrenvelden oesterdam

Kolonie visdiefjes in de Karrenvelden

Gisteren kon je mijn vlog over de kolonie visdiefjes in de Karrenvelden voor de Oesterdam al bekijken. Vandaag keer ik terug en breng ik de visdiefjes wat langer in beeld. Het is echt een prachtig eilandje met sterns, daar in de Karrenvelden. Ze zitten er prinsheerlijk tussen de zeekraal te nestelen. Ik heb de indruk dat ze nog geen jongen hebben. Ik zie althans geen jonge visdiefjes.

Om de visdiefjes goed te zien in de Karrenvelden, kun je het beste vroeg uit de veren. Dan kijk je met de zon in de rug naar het eiland. Het zonlicht is op zijn mooist en de kleuren lichten prachtig op. Je ziet het al in het filmpje hieronder. De witte sterns steken fantastisch af tegen het frisse groen van de zeekraal. En dan zijn daar nog eens de felrode snavels met de zwarte punt die het kleurenpalet helemaal vol maken. Ik heb geen poging gedaan om een eenzame Noordse stern te ontdekken. Dat moet met een telescoop een fluitje van een cent zijn. Het verschil tussen visdief en Noordse stern is immers de snavelpunt. De Noordse stern heeft geen zwarte punt, maar een geheel rode snavel. Speuren maar, zou ik zeggen. Een paar geleden broedde er nog een paartje Noordse sterns daar.

Het kan de komende weken alleen maar leuker worden daar op dat eilandje. Als straks de jongen zijn uitgekomen, vliegen de oudervogels af en aan met visjes. Leuk om te zien hoe ze de kuikens voeren!

Kolonie visdiefjes in de Karrenvelden

De leukste natuurboeken voor aan de kust: