Kokmeeuwen in het zeeschuim
Een van de meest bijzondere ervaringen tijdens onze wintervakantie in Noord-Frankrijk was een schuimbad in een vliegende storm. Niet alleen in Nederland woedde een stevige storm, ook aan de Franse kust ging het aardig te keer. Zo flink ging het te keer dat na de storm in Wimereux de halve boulevard was ingestort. Op mijn opmerking dat het ieder jaar toch wel een keer stormt, werd instemmend geknikt. En ja, elk jaar stormt de boulevard wel een keer kapot. Laconieke lui die Fransen.

Dan zal het elk jaar ook wel een paar keer zo’n flink schuimbad geven in het kleine dorpje Audresselles gelegen aan Het Kanaal. De storm woedde zo hevig dat het zeewater tot schuim werd geklopt. Op sommige plekken hoopte zich een pakket schuim op van een meter dik. En dat honderden meters landinwaarts! De schuimvlokken dwarrelden door het hele dorpje. Het creëerde een feeërieke sfeer.

Ook mooi was het groepje kokmeeuwen dat in en boven het schuim danste. Soms hebben ze moeite om tegen de wind in te vliegen. Soms laten ze zich met de stroming meevoeren. En altijd blijven ze laag boven het water, aldoor pikkend naar voedsel.

Voor kokmeeuwen zal ik het huis niet snel verlaten. Maar deze beelden zal ik niet snel vergeten:

De beste verrekijkers voor beginnende vogelaars: