Kokmeeuw inspecteert de branding

Gisteren voerde ik een trappelende zilvermeeuw op, vandaag wordt het een kokmeeuw. Het klassieke beeld van een kokmeeuw die bij afgaand water de branding inspecteert. Op zoek naar een krab, schelp of zeester of iets anders eetbaars. Zoals je ziet is deze kokmeeuw in winterkleed. Zijn kop heeft nog een paar donkere veertjes, maar het chocoladebruin is ver te zoeken. Niet heel bijzonder, sterker nog, ik kijk zelden naar meeuwen. Maar toch. Ik lag op de Brouwersdam plat op mijn buik in de zanderige modder en dan maakt het perspectief veel goed. Wat ik vooral mooi vind is het profiel van zijn kop als de meeuw in de camera kijkt. Een beetje een mal stripfiguur, daar doet hij me aan denken. En dan ben ik uitgekomen bij een gebeurtenis waar ik vandaag een paar keer een opmerking over heb gemaakt: morgen wordt het nieuwe stripalbum van Asterix en Obelix gepresenteerd. Asterix en Obelix 37. De race door de laars. Dat wordt morgen even de stad in.