kleine zwanen voor de wingerdse molen

Kleine zwanen voor de Wingerdse Molen

In de Alblasserwaard kan het soms: een leuke waarneming filmen voor een draaiende molen. Afgelopen zaterdag reden we rond Wijngaarden en passeerden we de Wingerdse Molen. Een prachtige houten molen midden in de weilanden. De wieken draaiden en ervoor zaten drie kleine zwanen.

In de vlog zeg ik dan wel dat het mijn eerste kleine zwanen zijn in de Alblasserwaard, maar dat is niet helemaal waar. Ik zag een paar weken ervoor in de verte al een groepje kleine zwanen, tegenover het weiland waar ik ze nu filmde. Nou ja, het zijn wel mijn eerste kleine zwanen die ik van redelijk dichtbij zie in de Alblasserwaard. Ze waren omringd door knobbelzwanen, maar daarover later meer.

Nu eerst de kleine zwanen:

Mijn tips voor natuurbeleving en vogels kijken

Met deze tips beleef je de natuur nog intenser en komen de vogels letterlijk dichterbij:

(voor elk budget de drie beste opties)

(héél véél keuze, en zelfs met geheel contactloos verblijf en dus veilig!)

(voor elk budget een paar opties)

(per provincie gesorteerd)

(aantrekkelijke planten voor vogels, vlinders en andere insecten)

(lees hier mijn tips om spechten, mezen en roofvogels naar je tuin te lokken)

(mijn persoonlijke top tien)