Een kleine zilverreiger vlak onder de auto

Zaterdag deed ik een rondje Zeeland. Op de Brouwersdam filmde ik roodkeelduiker en zwarte zeekoet. Toen door naar de Koudekerkse Inlaag waar een kramsvogel niet al te schuw bleek. Bij Westkapelle begon het te miezeren en kon ik slechts een stel mantelmeeuwen filmen, een grote en veel kleine. Bij natuurgebied Oude Veerseweg bij Middelburg sloeg de motregen ook al toe, maar een stel rammelende hazen redde mijn bezoek. Tot slot naar Inlaag Keihoogte bij Wissenkerke waar werkelijk niets te beleven viel. Geen steltlopers en geen bijzondere eenden. Gelukkig passeerde ik onderweg de Veerse Gatdam en daar kon ik deze kleine zilverreiger filmen. Hij liep een paar meter van me vandaan. In een pas afgegraven watergang, een meter onder de auto. Van mij mag het voorjaar worden. Hopelijk keren de steltlopers snel terug. Ik kijk ernaar uit.