Jagende ijsvogel in de Europoort

Officieel hoort het Oostvoornse Meer niet tot de Europoort (denk ik). Maar toch jaagt deze ijsvogel in de Europoort (vind ik). De ijsvogel is in deze video het eerste object. Ze zit op het metalen frame van een bordje dat is vergaan of verwijderd. En voor de rest? Voor de rest zie je de lelijkheid van de Europoort. Althans, wanneer je als natuurliefhebber kijkt natuurlijk. De kraan op de achtergrond is volop in beweging. Een soort van prefab-keet op de achtergrond. En dan die auto pal achter de ijsvogel… Terwijl de ene vent vanuit de auto een ijsvogel filmt, zit de andere in zijn auto een peuk te doen. Ik gun iedereen het zijne, maar te moeten toekijken hoe iemand in zijn auto aan een sigaret lurkt… Er zijn beelden die me meer aanstaan. Op dat moment hadden we vermoedelijk geen van beiden in de gaten dat we elkaar in het vizier hadden. Dat van dat lurken aan een sigaret zag ik pas tijdens het monteren van deze video. Een jagende ijsvogel in een decor als dit, het is toch eigenlijk als een vlag op een modderschuit. Dat contrast is dan meteen ook wel weer mooi (vind ik).

ijsvogels