In galop achter de zeearenden aan

Rij je door de Brabantse Biesbosch dan heb je gerede kans om de zeearend te zien. Alleen moet je dat wel tijdig door hebben. Van dat laatste was bij mij dit weekend geen sprake. Ik was ingespannen met mijn grote zilverreiger bezig, terwijl twee zeearenden aan kwamen vliegen. Lome vleugelslag, enorme lijven. Met om hen heen zwermen eenden. 

Het drong pas na een tiental seconden door dat er twee zeearenden aan kwam. Snel mijn camera in orde gebracht, maar helaas, te weinig tijd om de majestueuze roofvogels te filmen. Ze vlogen richting het nest van de visarend, dus ik er in galop achteraan. Als je in de auto van galop kunt spreken… Eenmaal aan de andere kant van het water bij de werkschuur aanbeland, paniek alom op het water. De twee zeearenden cirkelden boven de eenden en ganzen. Weer was ik echter te laat. Toen ik mijn camera richtte vlogen de twee richting de bomen in de verte om er uit te gaan rusten.

Tja, door dom handelen geen opname van jagende zeearenden. Gelukkig zaten er in de sloot twee kleine zilverreigers. Die dan maar gefilmd. Een paar minuten na de grote zilverreiger dus de kleine zilverreiger. Geen troostprijs, maar gewoon een prijs:

Mijn tips voor natuurbeleving

Zo beleef je de natuur nog intenser!

(héél véél keuze, in nagenoeg heel Europa!)

(voor elk budget de drie beste opties)

(voor elk budget een paar opties)

(per provincie gesorteerd)

(aantrekkelijke planten voor vogels, vlinders en andere insecten)

(lees hier mijn tips om spechten, mezen en roofvogels naar je tuin te lokken)

(mijn persoonlijke top tien)