IJsvogel te water

De Biesbosch is denk ik een van de beste natuurgebieden om de ijsvogel te zien. Er broeden tientallen paartjes in het uitgestrekte gebied. In de winter zie je ze vaak bij de sluisjes zitten. Afgelopen zaterdag heb ik er denk ik een stuk of vijf zien vliegen. IJsvogels zijn in eerste instantie erg schuw. Een auto die voorbij rijdt boezemt geen angst in, maar o wee wanneer je afremt. Sta je stil dan mag je van geluk spreken als je de blauwe streep nog ziet. Ik raad je aan om je auto daarna met een wiel in de berm te zetten en geduldig (en vooral rustig) af te wachten. Bij mij kwam hij zaterdag even snel terug als dat hij wegvloog. Sterker nog: ik zag hem niet eens terugkomen. Ik keek even uit over de polder en toen ik weer naar het hekwerk bij het sluisje keek, zat hij er plotseling weer.

het-innerlijke-leven-van-dieren