IJsvogel in Eendenkooi Bakkerswaal

Vanmorgen een vogel- en vlindertocht gemaakt rond het dorpje Krimpen aan de Lek in de Krimpenerwaard. De Eendenkooi Bakkerswaal was het doel. Alleen al de bloemdijk langs de Lek is reden genoeg om een wandel- of fietstocht te maken door de Krimpenerwaard! Geen wonder dat ik er een aantal vlinders zag: de argusvlinder, bont zandoogje, groot en klein koolwitje en een blauwtje die ik nog op naam moet brengen.

In het riet van de rivier de Lek scharrelden twee bunzings. Ik maakte in de haast de klassieke fout om mijn videocamera uit te zetten in plaats van aan. Dan heb je geen beelden als je thuis komt.

In de Eendenkooi vlogen twee ijsvogels rond, waarvan er zich één liet vastleggen. Daarna door een vriendelijke medevogelaar naar het Loetbos gedirigeerd, maar daar heb ik nu niet veel kunnen filmen. Volgend jaar hoop ik er het oranjetipje vast te leggen.

[easy_youtube_gallery id=kjx566oIy6A cols=2 ar=16_9 thumbnail=hqdefault]

[easy_youtube_gallery id=NHVgQYRKlR4 cols=2 ar=16_9 thumbnail=hqdefault]