IJsvogel in de Crezéepolder

Er stond een stevige bries gisteren in de Crezéepolder bij Ridderkerk. Maar ja, er vloog wel een zwartkopgors rond en meer dan tweehonderd mensen waren me voorgegaan. Hemelsbreed nog geen kilometer van me vandaan, die kans kon ik niet laten liggen. De eerste vogel die ik in de Crezéepolder zag was een ijsvogel. Hij zag mij helaas ook al snel, weg was’ie. De zwartkopgors hield het vooral laag. Vloog hij op, dan dook hij snel neer achter een rietkraag, of er pal naast. Hem tussen de planten filmen was er helaas niet bij. Bij het griend hoorde ik de ijsvogel weer. Even onder mijn zelfgemaakte camouflagekleed en daar landde hij op een dooie tak. Nog op een aardige afstand, maar ik verzeker je dat ik er vaker neer zal strijken. Ik heb al een paar ideeën om hem dichterbij te krijgen. Als mijn plannen slagen, krijg je de opnamen geheid te zien. #blijfdromen

al mijn recensies van actuele vogelgidsen