Hup de natuur in, naar buiten!

Sjaak kondigde het al aan: vanavond komt er weer een lading foto’s binnen. Ik wist het, en toch was de verrassing weer groot. Opnieuw een aantal héél mooie foto’s die iedereen ervan zouden moeten overtuigen om lekker naar buiten te gaan. Want buiten, daar gebeurt het, om maar eens een bekende boswachter te citeren. En deze zonnige week al helemaal. De zon komt op een aangenaam tijdstip op en dan is de natuur op haar mooist. Geniet ervan.

Alle foto’s zijn op Goeree-Overflakkee en op Schouwen-Duiveland gemaakt. De opgaande zon vanaf Sluishaven met uitzicht op de overkant. De torenspits is die van Dinteloord. De steltlopers zijn gefotografeerd in de Prunje achter Zierikzee. En de rest in de omgeving van Ooltgensplaat. Met grote dank weer aan het adres van de sympathieke fotograaf.

De beste verrekijkers voor kinderen:

Voor de allerjongste kinderen licht ik er toch een verrekijker van een paar tientjes uit: de Napi verrekijker 8×21. Heel veel licht komt er niet door, maar voor overdag is het voldoende. Voor kinderen van een jaar of vier of vijf aan wie je nog geen verrekijker van tachtig euro of meer wilt uitgeven, is dit een leuk instapmodelletje. 

Dit vind ik nou echt een fraaie verrekijker voor kinderen. Vergroting van acht keer is perfect. De diameter van de lens is 42 millimeter, en dat betekent dat het met de lichtsterkte goed zit. Het gewicht is opmerkelijk laag: nog geen 300 gram en dat maakt dit model uitermate geschikt voor kinderen.

    Een heel compacte verrekijker met een gewicht van iets meer dan 400 gram. De vergroting van tien keer is wel iets gevoeliger voor trillingen, en daarom is dit model geschikt voor kinderen vanaf een jaar of tien. Maar die zullen er zeker veel plezier aan beleven!

    Een verrekijker met een gewicht van 575 gram. Een stoer model dus, voor sommige kinderen een aangenaam kenmerk. Een goed instapmodel voor wat oudere kinderen. De doorsnede van de lenzen is 42 millimeter en dat betekent dat deze verrekijker overdag goed presteert.

    Een leuke dakkantkijker voor relatief weinig geld. Een heel laag gewicht, namelijk iets meer dan 200 gram en dat verkleint de kans op trillingen doordat de verrekijker te zwaar is. Geschikt voor jongere kinderen vanaf een jaar of acht.

    Dit model is beduidend lichter dan de verrekijkers hierboven. En dat betekent een kleinere kans op vervelende trillingen. Geschikt voor kinderen vanaf acht jaar.

    Een verrekijker voor kinderen met veel kracht in de armen. Het gewicht is namelijk ruim 710 gram. Bovendien is de vergroting 10 keer en dat betekent dat deze verrekijker gevoelig is voor trillingen. Alleen geschikt voor kinderen vanaf een jaar of dertien, schat ik in.