Hoe kun je vogels helpen?

Het leuke van vogels helpen is dat je er ook jezelf mee helpt. Want je leefomgeving, je tuin bijvoorbeeld, wordt er een stuk levendiger op. Tjilpende mussen, een zingende roodborst of merel, of een paartje wilde eenden in een nestmand, dat is toch genieten? En de vogels die in je tuin komen lokken ook weer andere vogels aan. Je helpt de vogels overleven en je kunt zelf van de vogels genieten.

Hoe kun je vogels helpen?

Veel mensen denken dat je alleen tuinvogels als koolmees, pimpelmees, huismus en zo nog een aantal zangvogels kunt helpen. En dat je ze alleen in de winter moet helpen. Maar dat is niet het geval! Je kunt namelijk veel meer vogels helpen en zeker niet alleen in de winter. Hoe je dat het beste kunt doen? Dat hangt natuurlijk af van de vogelsoort. Ik heb de afgelopen weken een aantal artikelen geschreven waarin ik tips geef om vogels te helpen. Klik op het plaatje hieronder en ga naar het artikel. Wie vogels helpt, verricht een goede daad. Dus waarom nog wachten?

PS.
Wil je ook weten hoe je andere vogelsoorten naar je tuin kunt lokken? Lees dan deze tips eens.

Filmpjes van tuinvogels

Op mijn Youtube-kanaal publiceer ik elke dag filmpjes over vogels kijken of over de natuur. Vaak stap ik voor het filmen in de auto en rij ik naar een natuurgebied verder weg. Maar fijner vind ik het om gewoon vanaf mijn balkon of vanaf mijn tuinstoel te kunnen filmen. Vandaar dat ik de vogels in mijn tuin ook bijvoer. Nu woon ik aan een drukke weg en onze tuin is maar klein. En toch… Ik heb in de loop van de jaren toch al veel vogels in mijn tuin kunnen zien. En dan reken is stiekem de tuin van onze buren ook mee. Die hebben lange tijd een vijver gehad en die trekt ook weer vogels aan. Wat denk je van de volgende soorten? Koolmees, pimpelmees, staartmees, goudhaan, sijs, vink, putter, boomkruiper, roodborst, winterkoning, eksters, kauw, kokmeeuw, halsbandparkiet, Turkse tortelduif, houtduif, grote bonte specht, merel en sperwer. Een mooie rijtje toch? Echt waar, als je de vogels een beetje bijvoert, of je hangt nestkasten op en zo, dan krijg je vanzelf vogels in je tuin.