Hoe kan ik de wilde eend helpen?

Met de wilde eend gaat het in ons land niet, zo lees ik in de Vogelatlas van Nederland. Terwijl in de ons omringende landen de populaties stabiel zijn, loopt het aantal broedparen bij ons gestaag achteruit. Naar de oorzaken blijft het vooralsnog gissen. Reden te meer om de wilde eend een handje te helpen. Een beetje bijvoeren met geschikt voer en natuurlijk nestgelegenheden aanbieden. Hoe kun je de wilde eend helpen?

Vakantiehuis midden in de natuur

Op Natuurhuisje.nl vind je vakantiehuisjes midden in de natuur, in Nederland en ver daarbuiten. Je geniet van de stilte en vooral: van de natuur!

De wilde eend helpen

De eendjes voeren. Die doet dat niet met kleine kinderen? Een beetje brood strooien, wat restjes aardappelen. Wat velen niet weten is dat dit eigenlijk niet zo best is voor de eenden. Ze krijgen er te veel zout binnen en feitelijk is dit bewerkte voer niet meer dan als karton voor eenden. Beter is het om de wilde eenden (en andere eenden en zwanen) te voeren met een uitgebalanceerde mix van natuurlijk voer. In het overzicht hieronder vind je twee soorten eendenvoer die je bij Vivara kunt bestellen, een gespecialiseerde webshop. Koop je iets bij Vivara dan steun je ook het werk van Vogelbescherming Nederland. Overigens vind je ook op Bol.com een uitgebreid assortiment aan eendenvoer.

Even belangrijk als bijvoeren is het aanbieden van nestgelegenheid. Grenst je tuin aan een sloot, of heb je een grote vijver, plaats dan eens een eendenkorf in de waterpartij. Eenden broeden erin. En een heel enkele keer maken ook andere vogels er gebruik van. Waterhoen, holenduif en steenuil broeden er ook soms in. Ook leuke soorten om te helpen! Ook voor de eendenkorven kun je bij Vivara terecht. En koop je liever bij Bol.com, bekijk dan het uitgebreide assortiment van eendenkorven.

De wilde eend helpen, is dus niet zo moeilijk. Bijvoeren en een eendenkorf aanbieden. Wat is nu leuker dan eenden in de buurt? Het zijn gezellige dieren en even de eenden voeren is één van de populairste dingen die je kunt doen met kleine kinderen.

In de eendenkorven broeden soms ook: waterhoen, holenduif of steenuil