herken het getand blauwtje

Herken het getand blauwtje

Het getand blauwtje had ik nog niet eerder gezien. Ik herkende hem dan ook niet toen ik hem filmde. Eerlijk gezegd bereid ik me nooit heel erg goed als ik op zomervakantie ga. Ik ging naar het Aostadal, maar welke soorten ik kon verwachten wist ik alleen globaal. Op het getand blauwtje had ik niet gerekend. Des te groter dus de verrassing!

Eerst filmde ik een getand blauwtje in slapende toestand. Bij Pont d’Ael, al meteen langs het wandelpad aan de overkant van het dal. Slapende vlinders zijn het meest eenvoudig te filmen, maar ik vind dat niet altijd het mooist. Ik wil de bovenkant ook zien! En daarom zie je me ook altijd achter vlinders aan rennen. Net zo lang tot ze wat langer op een bloem blijven zitten. Of, iets minder fraai: op een rots of op de natte grond om er mineralen op te slurpen.

Bij het getand blauwtje had ik geluk. In slapende toestand hem filmen was heel eenvoudig. En later kwam ik een zonnend exemplaar tegen. Die was zich nog aan het opwarmen, dus bleef ook nog wat langer zitten. Bekijk hem hieronder:

Herken het getand blauwtje

De beste vlindergidsen van dit moment:

[huge_it_portfolio id=”33″]

CameraNU.nl