rups met blauwe kop ringelrups

Herken de ringelrups

En toen lag ik eindelijk weer eens languit op het wandelpad om een rups met mijn macrolens op de smartphone te filmen! Een flink behaard exemplaar met een blauwe kop en een fraaie blauw – oranje – wit – zwart tekening op het lijf. Op de blauwe kop twee zwarte ogen. Enigszins buitenaards dus. Ondertussen tastte ik volledig in het duister over welke soort dit nu was.

Verrekijkers voor elke natuurliefhebber

Op CameraNu.nl vind je een groot assortiment verrekijkers. Voor de beginnende en de gevorderde vogelaar, voor kinderen, wandelaars, fietsers, vakantiegangers, etc.

De zoektocht naar de soort was dit keer een makkie. Ik zocht op Google naar ‘rups met blauwe kop’ en kwam op de website van Geert Sines terecht. De rups op de schitterende foto’s is identiek aan die op het wandelpad. Een ringelrups, schrijft hij. En die hoort op zijn beurt bij de ringelrupsvlinder. De twee ogen op de blauwe kop zijn geen echte ogen, ze zijn nep. Ja, inderdaad, het is zoals Geert schrijft: net een alien. Hij schijnt in Nederland niet zo zeldzaam te zijn, maar toch zag ik hem nu voor het eerst.

En de ringelrupsvlinder? Is die ook zo opvallend gekleurd? Nou nee. Dat is een saaie, bruine nachtvlinder. Als die tegen een boomstam zit, zie je hem nooit.

Ringelrups

De beste vlindergidsen van dit moment:

[huge_it_portfolio id=”33″]