bontbekplevier vogels kijken lauwersmeer

Herken de bontbekplevier

Een kort bericht dit keer. Gisteren toonde ik de drieteenstrandloper, vandaag een uitgebreide opname van een stel bontbekplevieren. Ik filmde ze op de Brouwersdam, waar ik ze samen met Sjaak op de korrel nam.

De bontbekplevier is te herkennen aan zijn oranje poten en de oranje snavelbasis. Dat geldt trouwens voor de adults, oftewel de volwassen exemplaren. Juvenielen (jongen) zijn een stuk fletser van kleur en wat lastiger te onderscheiden van de kleine plevier.

Herken de bontbekplevier

De aller- allerbeste verrekijkers van dit moment:

De makers van Swarovski werkten zeven jaar aan een compleet nieuwe serie verrekijkers die je gerust revolutionair mag noemen. Ben je op zoek naar de absolute top, dan is het bekijken van deze serie verplichte kost.

Verkrijgbaar in allerlei modellen: 8x32, 8x42 en 10x42.

Ga je voor de aller- allerbeste verrekijker van dit moment, dan heb je eigenlijk alleen de keuze tussen de modellen van de Swarovski NL Pure.

Het geweldige topmodel van Zeiss. Ligt heerlijk in de hand, weet ik uit ervaring. En je krijgt een enorm breed gezichtsveld. Ook deze kijker levert een fabuleuze kijkervaring.

Een fantastische kijker met een geweldig contrast. Geeft meteen goed beeld, stelt gemakkelijk scherp en ligt goed in de hand.

CameraNU.nl